Kryształki zawsze były czyste, wręcz śnieżnobiałe.
Teraz ten sam koleś dał jej MDMA brązowe, wręcz brunatne, a że ona tego nigdy nie brała, to nie zainteresowała się innym kolorem.
Pytanie, jest to kwestia jakichś zanieczyszczeń czy sposobu pozyskiwania, czy jest opcja, że nie jest to czyste MDMA? Powiem szczerze, jeśli okaże się, że to jakaś mieszanka, to pewnie i tak wezmę :) Ale po czystym MDMA nigdy nie mam żadnego zjazdu i zwykle następnego dnia idę do pracy lub mam inne ambitne plany, więc jeśli jest opcja że brunatny kolor może mnie bardziej sponiewierać to muszę wiedzieć.
Kusi strasznie, tym bardziej, że jest kilka okazji w nadchodzących 2 miesiącach ale jeszcze nie jestem pewien czy powinienem się pchać w to przez ten kolor i jestem w kropce.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).