Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 963 / 17 / 0
Jaka jest skuteczna dawka 5htp na aktywizacje ?
  • 1174 / 222 / 23
@pauleta1987
Chyba Ci się pomyliły specyfiki. Właśnie 5-HTP jest dobre na leniuszka czy na sen. W takim razie jak najmniejsza i zmieszaj sobie z kofeiną czy z czymś
  • 3455 / 556 / 2
27 stycznia 2022lexapro pisze:
Co, jeśli jestem świeżo na zolofcie 50mg, mija zaraz 2 tydzień. Chcę wziąć około 50 mg tryptofanu, nie zabije ? Kiedyś zbyt odważnie używałem 5-htp (chyba dawki z rzędu 600 mg — raczej sporo) i było mocno, ale poradziłem sobie w domu. Proszę, o opinie kogoś, kto próbował i jeszcze raz podkreślam małe dawki tryptofanu. Pozdrawiam :).
Ps. Wspomagająco mam bezno, l-teanine jakby co.
nie zabije. ja łykam po 2-3 kapsułki tryptofanu 500mg i żyję.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 963 / 17 / 0
Czyli 5htp jakie ma działanie terapeutyczne?
  • 3455 / 556 / 2
Antydepresyjne.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 17 / 0
Wczoraj na noc wrzuciłem 200mg 5htp. Leżąc w łóżku uczucie jakbym miał napompowany mózg, nwm jak to opisać. Jakby mój mózg był spuchnięty. Ogólnie pobudziło mnie i nie mogłem zasnąć. Dzisiaj cały dzień kiepski nastrój, coś a la zjazd. Zastanawiam się czy to dlatego, że wywaliło mi za dużo serotoniny?
Jebem ti pičku materinu
  • 564 / 52 / 0
Przepraszam za powtorzenie, licze na szybka odpowiedz mimo wszystko

Czy moge przyjac dawke paroksetyny 20-30mg? O 4 rano przyjalem 200mg 5htp. Minelo ponad 15h
Predzej martwy niz slaby
  • 28 / 8 / 0
@trotyl20
Ale żresz tą paroksetynę regularnie? Czy tak jednorazowo taką dużą dawkę?
Nie wiem jakie efekty chcesz osiągnąć, ale raczej nie ma to sensu.
200 mg 5-htp to dość sporo, ale myślę że po takim połączeniu jeszcze nie spali ci bani. Mi się zdarzyło zjeść podobne ilości razem.
DUŻO, DLA MNIE, TERAZ
  • 14 / / 0
Biorę Wenlafaksynę (75 mg na dobę).
Czy mogę brać również 5-HTP?
  • 282 / 2 / 0
Witam 5htp pomoże na zejście z SSRI z paro ? bo kurwa tragedia jest , biore od 2009 - 20mg , kroiłem na oko po 2,5mg schodziłem , teraz jestem na 10tce i jest tragedia . nie chcę schodzić sposobem na fluoksetyne bo kiedyś dostałem po niej PSSD.

z tego paro to nie idzie zejść masakra jakaś , to by wage trzeba było kupić na mg. i po 1mg kroić.
przy każdym zmniejszeniu o 2,5mg jak by mi ktoś umarł się czuje i brain zaps.

czy 5htp chociaż troche pomożę?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.