Zresztą odkąd ceny słodkich napojów gazowanych poszły tak w górę, to zrezygnowałem prawie z ich picia. Czasem oczywiście wypiję, ale zdecydowanie rzadziej. I to prawda. Słodkie napoje uzależniają. Sam piłem o wiele za często. W sumie to mi na zdrowie wyszła ta podwyżka cen. Ale czy właśnie nie o to chodziło naszemu rządowi by obywatele nie pili tak dużych ilości niezdrowych napojów? XD
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Może spróbuj sobie ten napój obrzydzić: zrób pół litra przepijając colką, kac morderca powinien utrzymać wstręt do wódki i przepitki na parę dni na zasadzie odruchu Pawłowa
The body or a conscious mind'
Piję spore ilości kawy, ale niestety wieczorami zwiększyłem dawki kofeiny, bo potrafiłem spić kuriozalne i abstrakcyjne ilości Coli Zero. Niestety tu też jest kofeina, co poskutkowało tym, że kawa w pracy już słabo na mnie działa. :<
Chyba na jakiś czas będe musiał odstawić kofę, aby poprawić jej działanie.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Z puszki cola lepiej smakuje.
Niby. No ale wjebać w smak i słodziki się wpierdoliliśmy, bo ciężko odstawić. Tak samo kofeina w środku, a ja tolerkę na kofeinę dużą mam, to pijam to litrami.
Jakiś pomysł jak to odstawić? 500ml coli dziennie + 2 kawy w pracy +przedtreningówki na treningach to nie jest dobry pomysł, aby tak walić kofeinę non stop.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.