Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 138 / 0
Kupiłem dziś sobie na weekend Zentive, na którą trochę hajpków tutaj psioczyło.
Ciekaw jestem, jaka będzie, ale forma tabletek nie jest taka tragiczna, jak to zgłaszano.
Wyglądają normalnie.
  • 357 / 47 / 0
To pregaba ma swoje lepsze i gorsze wersje?
Myślałem że Pregabalin x producenta jest tym samym co Pregabalin od z producenta.
Lol, są to wartości apteczne, dokładne. Jak jedno może różnic sie od drugiego?
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 554 / 138 / 0
Zapoznaj się z wpisami w temacie.
  • 177 / 53 / 0
Zdzarlem dzisiaj 300 mg i mnie to przyjebalo. Niby bez lęków i wyjebongo ale wszystko plastikowe i nijakie. Inteligencja i pamięć też spada. Wolę jednak mniejsze dawki pregabaliny. Fenibut i baklofen robią lepsze czary jak się duża dawka załaduje.
  • 4894 / 853 / 0
Ja 2 dni poszalaem i poszlo łącznie z 6g po 3g na dzień i już chuja czuję, tolerka wyjebała w kosmos, koncze swoją przygodę z tym lekiem biore tylko terapeutycznie 300mg/doba.
Kiedyś po 1g był odlot i zajebista faza ale to się nie wróci. Musiałbym chyba z miesiąc poczekac. Ale zostalo mi niecałe pół blistra 300ng to za miesiąc zarzucę i zobaczę. Wiecej już nie będę ogarniał pregi, skończę tylko ten blister i koniec takiego brania po 3g kurwa.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 138 / 0
Zentiva klepie dobrze. Test przeprowadzony osobiście.
Ale z tyłu głowy zawsze zostaje myśl, że np. Mylan jest bez porównań.
  • 132 / 51 / 0
@WALLSTREET Jak mówisz, że Mylan bez porównania to sobie niedługo odświeże, wezme w aptece ten zamiennik i sie wypowiem. Niestety dopiero za kilka dni kolejna wizyta, a w opakowaniu już malutko. Teraz tne pomału dawki i każde 75 mg mniej boli :trucizna:

Tak jak prega ma cudowne działanie na moje lęki i psychiczne spierdolenie, tak jak sie skończy i nie ma nawet 150 mg to wszystko wraca z podwójną mocą. Chyba niczym dziwnym nie jest, że jako lękowiec sie uzależniłem, ale jak tak teraz sobie rozkminiam, że ten lek nie leczy tylko zalecza i trzeba praktycznie dzień w dzień brać to ja nie wiem jak w takim razie ta przyszłość będzie wyglądała. Moja najbardziej schizowa myśl to zawsze "a co jak zabraknie? a co jak zlikwidują z aptek?" XD Prawdziwe uzależnienie psychiczne pełną parą. Taka alpra czy inne benzo mogłyby dla mnie nie istnieć, ale jak pregi nie ma to jest horror.
  • 177 / 53 / 0
Moim zdaniem pregabalina jako lek to tylko w połączeniu z psychoterapią, ekspozycją na lęki, habituacja itp.
W innym przypadku wrócimy do punktu wyjścia albo jeszcze gorzej gdy nieumiejętnie odstawimy.
  • 554 / 138 / 0
Na mnie przeciwlękowo pregabalina nigdy nie działała.
Wręcz przeciwnie mam, gdy wkręca się po dłuższej przerwie i mam stresującą sytuację.
  • 177 / 53 / 0
Ja mam reakcję paradoksalną po większych dawkach; w moim przypadku >300 mg, spada mi inteligencja i gadka, co wywołuje lęk i nerwy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.