-jeśli bez dokumentów ale z np pokazanymi receptami na koncie pacjenta wypisałby ten lek? w sensie wiem że zależy na kogo się trafi, ale może ktoś miał podobne doświadczenie że brał medi od innego psychiatry, to czy inny wypisał bez problemu jak opisało się co i jak, pokazało stare recepty czy jednak chcą dokumentów?
-jeśli lepiej mieć dokumenty to czy placówka gdzie przyjmował ten lekarz od ADHD ma obowiązek mi wydać dokumenty bez żadnych opłat jak np napisze do nich maila, czy musze sie tłumaczyć? bo gdzieś czytałem że mają niby taki obowiązek, co jest dokładnie w takiej dokumentacji czy może być ona przekazana mailowo?
metylofenidat stosuje codziennie na Adhd, czasami wjeżdża na serce i puls widocznie podniesiony wiec się zastanawiam jak to się ma z ćwiczeniami zeby nie zrobić sobie kuku.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.