-jeśli bez dokumentów ale z np pokazanymi receptami na koncie pacjenta wypisałby ten lek? w sensie wiem że zależy na kogo się trafi, ale może ktoś miał podobne doświadczenie że brał medi od innego psychiatry, to czy inny wypisał bez problemu jak opisało się co i jak, pokazało stare recepty czy jednak chcą dokumentów?
-jeśli lepiej mieć dokumenty to czy placówka gdzie przyjmował ten lekarz od ADHD ma obowiązek mi wydać dokumenty bez żadnych opłat jak np napisze do nich maila, czy musze sie tłumaczyć? bo gdzieś czytałem że mają niby taki obowiązek, co jest dokładnie w takiej dokumentacji czy może być ona przekazana mailowo?
metylofenidat stosuje codziennie na Adhd, czasami wjeżdża na serce i puls widocznie podniesiony wiec się zastanawiam jak to się ma z ćwiczeniami zeby nie zrobić sobie kuku.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.