Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Szum »
ja uwazam, ze wszystko jest OK, ale z umiarem.. jak bym cala flaszke walnal takiego plynu, to zapewne bylo by wesolo.. a rany bym był dalej wesól, tylko pewnie nie zdrów.. heheh.. co do ilości grzybów to w przepisie było tak:

-Wódka z muchomorów

* 1-2 szt. świeżych muchomorów.
* 0.7 l. wódki.

świeże, opłukane muchomory zalać wódką i szczelnie zamknięte pozostawić w ciepłym, słonecznym miejscu. Po tygodniu wódka jest gotowa. Muchomory pozostają w wódce. Pić kieliszek wieczorem (lub więcej wg. uznania).

(znalezione w sieci, podane źródło: Christian Ratsch: Rośliny miłości, GAMMA Warszawa 1992.)

Co do czystego spirytu z grzybami to dosc hardcorowa mieszanka.. wypij 0.5 spirytu bez niczego.. z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wtedy zadne grzyby nie sa juz potrzebne.. watroba mowi nie..! lepiej z wodki samej... a wieksza il. grzybow to nie mam zdania, moze faktycznie bedzie lepszy kop...
  • 8 / / 0
aa no i zaś mam drugi przepis, gdzie podane jest zamiast ŚWIEŻYCH - SUSZONE.. niby w rosji marynują na świeżo.. ale co z trujacym kwasem, niby ze potem tydzien flaszka ma lezec na sloncu, ale skad oni maja slonce w rosji - nie wiem.. ?
  • 8 / / 0
[quote="blymyzystyfy"]
Tylko ja bym raczej robił to z czystego spirytusu i większej ilości grzybów, takie psychokropelki ]

heh, moj bimberek tez czysty jak spiryt, robie z cukru i drozdzy.. no i to tyle, lol
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
ale skad oni maja slonce w rosji - nie wiem.. ?
no przeciez nei maja przez 24h tylko nocy... zreszta nawet u nas w zimie jak jest zimno lezy snieg etc. to czasami swieci dosc mocno, nawet razi, wiem bo jezdze na desce. takze moze nie jest to slonce w zenicie, ale cos tam swieci na pewno :]
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
No jak już zrobię takie kropelki to nie będe walił ich setkami bez popitki :-p
chciałem żeby było bardziej skondensowane i więcej psychosubstancji w mililitrze, a potem możnaby z tym robić co się chce...
A bimberm się ostatnio przepiłem i nie toleruje nic z posmakiem drożdży :-/
http://breakcore.pl/
  • 38 / 4 / 0
Większość dyso się nie komponuje z alko. A jak z taką nalewką? Nie zbija to efektów Amanity? Nie robi jakiegoś przypału z wątrobą? Jakoś nie jestem przekonany...
  • 413 / 26 / 0
nalewka jest najlepsza ze wszystkich sposobów,i jedynym żeby nie rzygać dla mnie.Co roku robie,dozuje się łatwo,p[ije kieliszek albo 2 i czeka na efekty.
  • 505 / 91 / 0
hyperrealowicz/Adm/
Zrobiłem w tym roku pierwszy raz
Mógłbyś zdradzić proporcje grzyb/alko?
Chciałbym określić dawkę jaką mogę spożyć
  • 413 / 26 / 0
Do słoika wkładam suszonych,tak do 3/4 objętości.I zalewam alko.ok.50 % tak żeby tylko przykryło.Na ok. 2tyg.
  • 6 / 2 / 0
Zalałem mały słoik wysuszonych i pokrojonych kapeluszy spirytusem w ilości 200 ml.

Nie wiem, czy to nie powinno w ciepłe leżeć.

Przepis wziąłem z :

https://stasosphere-com.translate.goog/ ... a_Tincture

Ma ktoś jakieś doświadczenia.
Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.