Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 624 / 0
Ja zamówiłl żem dzisiaj prosze ja Ciebie kapsułki Kava Kava + GOU TENG z renomowanego sklepu SWISS HERBAL, mogłem zamówić w tej cenie korzeń lub ekstrakt prochowy, ale zdecydowałem się na kapsułki z powodu mojego syndromu dorzutki, czyli jak jest zajebioza...to ja chcę bardziej zajebioza, a kapsułki łatwiej kontrolować, kupiłem w osiedlowym lewiatanie herbatkę spokojną noc i marysieńkę konopną, jutro dzień uroczystości psychodelicznych....BTW. te kapsułki już testowałem i działa nawet z tłem alkoholowym, może cenę bym zmodyfikował na ze 15-20 zł w dół, ale i tak jestem hardcore happy.
Po prostu jak coś działa w większych ilościach dużo mocniej, może być stosowane do oszałamiania się i dlatego taka opinia kawy przy nierozsądnym używaniu.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 683 / 174 / 0
Ale wiecie, że podobno może uszkadzać wątrobę? To nie lepiej dobre prozdrowotne cbd do waporyzacji?
To już chyba od dwóch lat można kupować na legalu.
Ciekawe czy dałoby się waporyzować?
  • 3245 / 624 / 0
I może dlatego kava jest taka droga, co sprzyja elitom umiejącym używać jej w sposób rozważny i z rozsądkiem i nie idziesz do dilera po gieta kavy, co jest wypośrodkowaniem legalność/cena/właściwości.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 683 / 174 / 0
Ponoć jakościowo też bardzo się różni, jakaś tam odmiana z wysp Ameryki Południowej jest najlepsza ale ja się nie znam tak dobrze, tylko czytałem. I wiadomo, jak kupować to w pewnych legitnych sklepach.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.