Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
336
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
12%
Nie, nie dziala.
199
19%

Liczba głosów: 1033

ODPOWIEDZ
  • 23 / 3 / 0
Hej, biorę sertralinę w dawce 150 mg już równe 7 tygodni. Jednak nie odczuwam poprawy. Wciąż towarzyszy mi niepokój, depresyjne myśli czy też inne lęki. Nie cały czas, jednak zdążają się coraz częściej, a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Przesiadłem się na sertralinę z paroksetyny licząc na odrobinę aktywizacji lecz i tutaj bez zmian.
Gorzej sypiam, ale to norma na sertralinie.
Zastanawiam się czy powinienem dalej czekać i liczyć, że lek zadziała, a może zwiększyć dawkę do 200mg. Ewentualnie zmienić lek na inny. Czy ktoś miał podobnie? Dzięki za jakieś porady ;p
  • 1223 / 487 / 0
@Aps Zwiększ do 200mg ja tak zrobiłem z zalecenia lekarza i pomogło, brałem sertraline 4 lata, a swoją drogą to nietypowe że z paroksetyny przesiadłeś się na sertraline zazwyczaj to jest na odwrót, tak jak u mnie.
  • 23 / 3 / 0
@igla83
Tak jak napisałem wcześniej, chciałem jakiejś aktywizacji, bo o ile paro pomagała przy lękach, to głównie leżałem bez chęci na cokolwiek. Sądziłem, że sertralina nawet jeśli słabiej zadziała na lęk, to przynajmniej pomoże się ruszyć z miejsca.
Ciekawe ile czasu trzeba będzie czekać na załadowanie nowej dawki. Pamiętasz ile zajęło to u Ciebie?
I czy 150 też tak źle działało i potem była duża różnica?
  • 1223 / 487 / 0
@Aps Po dwóch tygodniach już odczułem różnicę, nie była wielka ale wyczuwalna na plus.
  • 23 / 3 / 0
Okej, dziś zwiększyłem do 200mg. Poczekam około 3-4 tygodni, a jeśli nie będzie zmiany, to niestety lek nietrafiony i trzeba będzie szukać czegoś innego, bądź po prostu wrócić do Paro.
  • 1740 / 279 / 0
sertralinę 100 mg biorę około 3 tygodni i odczuwam już jej działanie na lęk i fobię społeczną, ale na nastrój nie za bardzo. Jestem trochę bardziej zrelaksowany przy ludziach, mniej stresuję się w pracy, mam częściej wyjebane na opinie innych ludzi, mniej o tym myślę. Ale liczyłem też na podbicie nastroju i większą motywację i tutaj może minimalnie jest na plus. Zaczekam jeszcze trochę i wtedy może zwiększę dawkę do 150 mg, z tym że biorę jeszcze wenlafaksynę 225 mg, trazodon 150 i arypiprazol 7,5 mg także muszę być ostrożny trochę.
  • 94 / 47 / 0
@zburzony Nie masz kłopotów z koncentracją przy tylu lekach? sertralina dla mojej chorej głowy jest najlepszą substancją na fobię społeczną i ataki paniki. Gorzej radzi sobie z GAD i depresją.
  • 1740 / 279 / 0
@Chester23 nie mam, tak naprawdę to antydepresanty poprawiły mi koncentrację i pamięć, zawsze miałem z tym problem zwłaszcza po latach ćpania ale kiedy wjechały antydepresanty polepszyło mi się.
  • 94 / 47 / 0
@zburzony To jesteś Robocop 😁 Tak serio to super, że leki dobrze działają. Miałeś jakieś uboki po wprowadzeniu sertraliny? Jestem na niej 3 dzień i muli strasznie. Biorę Wellbutrin i Lamotryginę do tego. Po roku odstawiłem wenlafaksynę.
  • 1740 / 279 / 0
@Chester23 nie, żadnych ubokow najwyżej częstsze sranie ale to plus jest. W ogóle to zrobiłem sobie dzisiaj badanie krwi takie szersze i wszystko w normie, wątroba też czyli jednak mi te wszystkie leki nie szkodzą na nią a ja też całe życie chlałem i kilka lat ćpałem każdy syf ile weszło także mam w chuj szczęście a tak naprawdę to wierzę że Bóg miał mnie w opiece bo robić to co i jak robiłem i nie pochorować się poważnie to jest cud.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.