Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 880 / 365 / 6
@CieplaPoduszka mój ojciec tak ma że jak nabrudzisz to zaraz musisz sprzątnąć. Także jak do niego uderzam z wizytą i coś gotujemy to zawsze muszę uważać. Jeszcze sobie kretyn deski drewniane położył w kuchni, także jak coś odpryśnie z patelni to zawsze trzeba ścierać. Nikt mu nie wyjaśnił za młodu że tylko płytki się w kuchni kładzie. Widać jak ludzie mają różne podejścia do sprzątania. Dupeczkę zawsze można zmienić, ojca nie.

Scalono — czoug

Ekstra protip: jak ubrania wiszą 2 tygodnie na suszarce to już nie trzeba ich prasować. Ewentualnie kupujcie proszę koszule i t-shirty z wzorkami, żeby nie było widać że nie prasowane.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 3455 / 565 / 2
13 lipca 2022CieplaPoduszka pisze:
@LittleQueenie duzo uczonych slow a dalej nwm co z tego wynika ? Jasne , ze sprzatam dla efektu a nie sprzatania samego w sobie . Bardziej mi zalezy na uporzadkowaniu niz czystosci bo to , ze tam troche kurzu jest to zawsze bedzie i zlewam to .
Bardzo ciezko w doroslosci nauczyc kogos kto nie byl wychowany za dziecka nalezycie , ja musialem sprzatac bo mialem taki pokoj maly ze bym sie nie mogl ruszyc xD
Kurzu jest najwięcej..

...w ubraniach obróć nogawki jeansów pod światło, no i w pierzynkę i pościeli . Pełno tego jest wyłudzenie z blatów nic nie da.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 171 / 21 / 0
07 sierpnia 2022LittleQueenie pisze:
Ekstra protip: jak ubrania wiszą 2 tygodnie na suszarce to już nie trzeba ich prasować. Ewentualnie kupujcie proszę koszule i t-shirty z wzorkami, żeby nie było widać że nie prasowane.
I jeszcze nie trzeba składać i chować do szafy :D tylko z suszarki od razu na siebie
  • 3698 / 612 / 1
Do jakiej szafy?! Panie Kolego Szanowny!
Ubrania to się przewiesza przez oparcie wolnego krzesła, dzięki czemu zawsze łatwiej po nie sięgnąć. Ja mam u siebie aż 3 takie "szafki": na spodnie długie, na koszule oraz na krótkie rękawki :D

@LittleQueenie jak zwykle mi się podobasz- "proces antyentropijny" i "entropia jako miara burdelu"
xD definicja jak się patrzy!
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3245 / 624 / 0
Ubrania przed praniem zbierać przewieszone na balkonie, przewiane lżej będzie włożyć do pralki już mniej toksyczne, i nie trzeba wąchać czy nadają się na fetysz i zbierać na uzbieranie wielosztuk żeby dopiero się pranie opłacało.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 2 / 0
W czym widzicie problem, skoro chodzi o naćpaną Pani domu? No chyba proste, nażreć się amfetaminy i zapierdalać kilka h z czystą przyjemnością ;) Efekt jest zawsze . Mój kolega Pan domu sprząta raz na 3-4 tygodnie, tylko wtedy kiedy się naćpa i zawsze mu się uda ładnie posprzątać ; ) Dodam, że przez te 3-4 tygodnie narobi takiego syfu, że ciężko wgl w to uwierzyć .
Na moim grobie kurwa nie ma być zniczy
Mają być butelki łychy...
  • 880 / 365 / 6
@Aabzc aż mi się przypomniał ten hyper.wtf https://hyper.wtf/node/251
07 sierpnia 2022Retrowirus pisze:

@LittleQueenie jak zwykle mi się podobasz- "proces antyentropijny" i "entropia jako miara burdelu"
xD definicja jak się patrzy!
Polecam się, wykształcenie akademickie na poziomie doktoranckim odciska jednak swoje piętno na człowieku.

Jeden minus: znalezienie sobie chłopa z wyższym poziomem edukacji jest praktycznie niemożliwe.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 5985 / 1237 / 43
Ja często coś zażywając tak sprzątam.
Np. pijąc piwo, czy paląc. Staram się wykorzystać każdą chwilę na coś pożytecznego.
Mam nerwicę, to się nasiliło ale da się z tym żyć.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3698 / 612 / 1
Ja to sprzątam dopiero w fazie wyrzutów sumienia, na zjeździe po 3 kotach jednego dnia.
Albo po pregabalinie too much
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 28 / 6 / 0
Sprzątanie po pregabaline? Pytanie jaka dawka, bo ja gdy przywaliłem blister nie byłem w stanie utrzymać równowagi.

Btw, trick na zimę, ale zajebisty, jeśli macie od cholery brudnych naczyń, wpakujcie w jakies torby i wystawcie na balkon. Ja w przypływie potrzeby ogarnięcia się wyciągnąłem któregos dnia i w zasadzie każdy brud schodził po pociągnięciu zmywakiem, szmatką
Ja cenię sobie komfort milczenia z wyboru, nie cierpię gdy tę zdolność zabiera mi ogół.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.