Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 70 / 6 / 0
Dzięki za odpowiedź, nie daje mi to spokoju bo boję się o to, niby szukałem na necie informacji czy faktycznie psychiatra powiadamia o leczeniu i nic takiego nie znalazłem boję się jeszcze trochę jak to będzie przy jolejnych padaniach na prawko bo weszło tę internetowe konto pacjenta
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi;-))
  • 6 / / 0
Nikt nie ma dostępu do Twojej dokumentacji oprócz Twojego psychiatry. Nawet lekarz rodzinny nie zobaczy, że się leczysz.

Ja chodziłem przez pół roku do psychiatry i miałem w tym czasie 2 kontrolę z ZUSu, trochę się ich obawiałem, bo nie wykupywałem recept, się okazało, że nawet w ZUSie nie wiedzą nic więcej, niz to co jest na zwolnieniu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.