Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 380 / 89 / 0
Tak som już amanity 😀
:fuj: :fuj: :fuj:
  • 1931 / 191 / 0
@polymerase, ja jescze żadnej nie znalazłem, ale szukałem tylko w lesie gdzie na ogół mało grzybów jest.
Take DXM and Be Happy
  • 2532 / 600 / 0
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / 12 / 0
Są krasnale. Nie szukajcie w lasach tylko na piaszczystych, wilgotnych wrzosowiskach porośniętych brzózkami i osikami. Najlepiej przy dołkach z woda. Widziałem sporo już podeschniętych i zwiędniętych.
  • 2532 / 600 / 0
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3460 / 732 / 9
Ej spoko ale wrzucajcie tu foty żeby było widać.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2532 / 600 / 0
Wyskoczył mi komunikat,że za duży plik :/
  • 380 / 119 / 0
Sezon grzybowy powoli rusza i będę znowu szukał Amanit. Myślę, że końcem sierpnia już się pojawią, może nawet wcześniej, bo inna pogoda w tym roku.
  • 54 / 12 / 0
W ubiegłym roku pierwsze AM znalazłem w brzózkach 20 sierpnia niektóre z nich już przejrzałe. Od 10 sierpnia można już zacząć się rozglądać. Rzadkie laski brzozowe na wilgotnych wrzosowiskach tam spotykałem najwcześniej.
  • 87 / 15 / 0
To myślicie, że w ten weekend nie ma co się wybierać?
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.