Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
I thought I was someone else, someone good
28 września 2021acodinhejabanana pisze: Miałem ze 3 sample z różnych źródeł. Na mieście też raz się spotkałem z BDO. Pamiętam, że zawsze czułem się chujowo; ból brzucha, sraka i uczucie jakby mi dupę miało rozerwać, potliwość a przede wszystkim to po kilku ml mój ryj wyglądał jak po miesięcznym ciągu na gieblu. Tłusta skóra, opuchnięcie i wory. Pierdy tak intensywne że mnie samego obrzydzały.
Efekty to lekkie zawroty głowy i dziwny niepokój. Po dolaniu helikopter/ senność. Na gieblu pali się zajebiście a na BDO zbierało mnie na hafta. Trzepać gruchy też nie miałem ochoty. Jak schodziło to coś serducho inaczej pracowało. Z pozytywnych to delikatne zniesienie lęków.
I thought I was someone else, someone good
Dzięki Bogu miałem stary zapas baklo i fenka
Był czas, że jakieś łby naganialy na kupno pisząc że jadą na tym parę miechów i że zero ubokow.
Było paru sprawiedliwych którzy to prostowali(BDO to trutka) i za to im chwała.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Zgadzam się że lepiej pić Pana G niż BDO niestety moja praca i aktualny status zmusza mnie do picia BDO
Jednak coś czuć że to jakiś szit bo sam miałem od razu problemy ze stawami. Tj pieczenie.
Siki dosyć ciemne a gazy to śmierdziały jak sto dwa.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
28 września 2021acodinhejabanana pisze: Wyrzut histaminy jak ktoś napisał to BDO jest agonistą gaba-b i histaminy tak stawiam. Nie warto, dopaminy to w ogóle nie rusza.
"1,4-butanodiol jest szybko przekształcany w GHB przez enzymy dehydrogenazy alkoholowej i dehydrogenazy aldehydu, a różne poziomy tych enzymów mogą tłumaczyć różnice w efektach i skutkach ubocznych między użytkownikami [12].... Wynika to z faktu, że te same enzymy odpowiedzialne za metabolizowanie alkoholu również metabolizują 1,4-butanodiolu,"
[ external image ]
Tak wygląda metabolizm GBL i BDO do GHB:
GBL -(lactamase)-> GHB (bardzo szybki metabolizm, działanie czuć dosłownie z minuty na minute)
BDO -(alcohol dehydrogenase)-> 4-hydroxybutaldehyde -(aldehyde dehydrogenase)-> GHB (długi metabolizm, tą samą drogą co alkohol)
Jak widać BDO to taki GHB metabolizowany tym samym szlakiem co alkohol, a więc i powodujący w w dużym stopniu te same skutki uboczne i obciążenie narządów wewnętrznych co on.
Jak temu zaradzić? Jak ominąć ten szlak metabolizmu BDO w naszym organizmie? Jest na to jeden sposób, trzeba by było przeprowadzić "metabolizm po za naszym organizmem BDO do GBL/GHB", a dokładniej przeprowadzić syntezę BDO do GBL a najlepiej do GHB :) czy da się? da się... czy jest to trudne? wszystko wskazuje na to że nie aż tak jak wielu myśli (jak się przyjrzy opisowi syntezy) ;)
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.