ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam wszystkich użytkowników tego forum, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Od zawsze mam problemy z alergią i zatkanym nosem z tego powodu. Zawsze po wzięciu MDMA odtyka mi się nos.
Jak to działa?
Dodam jeszcze że jak ostatnio robiłem sobie badanie histaminy to wyszedł mi minimalny nadmiar i duże braki enzymu DAO (było 5 a norma zaczyna się od 14).
Dodam jeszcze że gdy stosowałem 5-htp czasami budziłem się rześki i wypoczęty po 2h snu (miałem również fajne intensywne sny, nie pamiętam czy lepiej mi się oddychało). Ale to nie wszystko, czasami czułem się rozdrażniony, irytacja level hard.

Jeszcze czytałem ten artykuł https://annagadowska.com/histamina-2/
I wyczytałem tam takie coś.
"Zbyt duże spożycie innych amin biogennych
W przypadku nietolerancji należy zrezygnować nie tylko z artykułów spożywczych zawierających histaminę. Oprócz niej występuje jeszcze wiele innych amin biogennych, które niekorzystnie oddziałują w przypadku choroby. Do najbardziej znanych należą putrescyna, tyra mina, tyrozyna, spermina, serotonina, dwufenyloamina. Działają one nie tylko jak inhibitory DAO, ale tez jako liberatory histaminy (wyzwalacze histaminy)."

Tutaj ludzie piszą że np.: Mirtazapina im pomaga.
https://www.reddit.com/r/cogsci/comment ... epression/

Skąd ten efekt odetkanego nosa po MDMA?
  • 105 / 17 / 0
Po co wachac MDMA? To mozna zwyczajnie zjesc.
  • 2 / / 0
Doustnie biorę.
  • 1455 / 592 / 0
@adam7590 Emka ma mnostwo roznych efektow na cialo mozesz sobie zerknac tu : https://psychonautwiki.org/wiki/MDMA

z tego co piszesz wydaje sie , ze chodzi o :
Bronchodilation can be described as the expansion of the bronchial air passages in the respiratory tract. A bronchodilator is a substance that dilates the bronchial tubes resulting in decreased resistance in the respiratory airway and increased airflow to the lungs. From a subjective standpoint, this effect makes it feel as if has become significantly easier and more comfortable to breathe.
Ja tak osobiscie nie mialem nigdy ale nie jest to niemozliwe
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1 / / 0
Szczególnie często zauważają to osoby, które wciągają MDMA donosowo, bo wtedy efekt jest bardziej bezpośredni – substancja podrażnia śluzówkę, co może chwilowo zmniejszyć obrzęk i ułatwić oddychanie. Incredibox Sprunki
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.