Długo pracowałem w korpo i nie raz bywałem tam na gazie, przełożeni na pewno coś podejrzewali a nigdy, żadnych testów nie miałem.
Ale wyjątek nie czyni reguły.
Zioło wychodzi najdłużej ze wszystkich narkotyków bodajże.
Zdania są podzielone i to jak długo metabolit zostaję w organizmie zależy też od częstotliwości i ilości.
Za małolata jak miałem testy od kuratorki i jaralem prawie codziennie przez 1,5 roku ,to po jakichś 2 tygodniach byłem czysty w moczu.
Ale nawet gdyby mieli Ci robić testy. To chyba nie musisz być czysty,tylko nie naćpany. Chcę przez to powiedzieć, że jesli wyjdzie Ci zioło na testach a Ty będziesz pewny, że już nie jesteś zjarany,to możesz poprosić o badania z krwi, które prawdopodobnie dowiodą, że nie jesteś pod wpływem,tylko masz w moczu/ślinie/włosach metabolity czy jak to tam się zwie.
Nie palilem ponad miesiąc
Tramadol ostatnio chyba z 3 tyg temu
Ale w zeszła sobotę lsd i ociupinke MDMA.
Z tego co czytałem to tylko test z włosa ma szanse to wykryć ale jak często jest stosowany? No I jednak jak to za stosują to chyba jestem w dupie.
Jak myslicie czy mam się czym przejmowac
Też zasłyszałem, że funkcjonariuszom służb specjalnych mają robione testy.
O korpo nigdy nie słyszałem wśród znajomych, z czego sam nie uświadczyłem czegoś takiego w swoich pracach.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.