@Luk890 U mnie moklobemid przeważnie pomaga skupić się bardziej świadomie na swoich emocjach i w wyrażaniu ich. Przynosi poprawę w interakcjach społecznych. Na ogół ich u mnie nie spłyca, ale w pewnych okresach odczuwałem spłycenie emocjonalne gdy dawkowałem przez długi czas 600mg dziennie i przyjmowałem jednocześnie suplementy, które mogły powodować wzmożenie działania moklobemidu (np ekstrakt z Passiflora incarnata). Ale też może powodować jako efekt uboczny poirytowanie. Zastanawiam się czasem wręcz czy nie wzmaga u mnie głupawek gdy już mnie coś takiego dopadnie.
Na brak antydepresyjnego efektu i brak aktywizacji + anhedonia otrzymałem standardowo pregabaline 600mg/d + sulpiryd 200mg/d + wenlafaksyna 150mg/d + alprazolam SR 0,5mg na zejście.
Czy jeśli ostatni raz wzialem moklobemid rano 300mg to moge popołudniu wziąć teraz juz 75mg wenli?
UWAGA WYSTĄPIŁ ZESPÓŁ SEROTONINOWY!!!!
Sam sobie winien jestem przez nieprzemyślane wrzucenie SNRI tego samego dnia co iMAO.
Nie powtarzajcie technicznego bo technicznie rzecz biorąc mogłem zejść nawet.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.