Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 498 / 273 / 0
@Syn Bozy
No wiadomo przecież wszem i wobec, że takie obiekty z zaburzeniami nigdy rzetelnie nie zaadresowanymi i nie traktowanymi przez lata (inaczej, niż uzależnieniem się od najgorszych rzeczy), są najlepszymi kandydatami na bycie w związku i role models w każdej roli %-D

Akurat teraz intoksynuję się marią janiną przede wszystkim i pracuję, żeby tak już zostało, jak najdłużej.

Chciałabym napisać, że na zawsze, ale za każdym poprzednim razem też przecież miało być na zawsze.
  • 716 / 141 / 0
To opio się da walic chwilowo? 🙃
I thought I was God's own drug addict
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect

:tabletki:
  • 498 / 273 / 0
To są bardzo długie, wieloletnie chwile. %-D

Zresztą, jak ktoś dramatycznie wykrzykuje rozdzierając szatę bohaterstwa na klacie, że na przykład "15 lat walę hełoiłine", to raczej też ma na myśli (choć może nawet o tym nie wie), że jest od 15 lat w nałogu heroinowym , a nie, że przez ostatnie 5475 dni dzień w dzień nakurwiał po batach roztworem gówna z kwaskiem. Kilka razy dziennie, potem nie ma spokoju na dłużej, niż kilka godzin.

Ale to brzmi mniej madafacko, niż 15 lat walenia w kanał.

Tak, jak te siuśmajtki narkomańskie, jak one się szczycą, że ćpają tak srogo by do skręta nie dopuścić
Ehe. Napisz za kilka miesięcy zioms, jak to dalej nie dopuszczasz do skręta nie pocisz się i pięknie pachniesz oraz to, jak sobie radzisz w ogóle w życiu i jak to n a p r a w d ę wygląda.
  • 716 / 141 / 0
Ostatnio miałem ciekawą rozmowę z kolegą przy okazji dzieląc oxy. " W sumie to nie wiem czy nazwałbym się narkomanem. Niby wale te oxy i benzo ale nie jest tak źle. Cpuny to siedzą śmierdzące, nie pracują, nic nie robią i generalnie są szkodą dla siebie i społeczeństwa. Ja studiuje prawo, pracuje, w dzien ogarniam sporo rzeczy, jeżdżę autem i załatwiam sprawy. Jedyny mały szczególik to że napierdalam blister oxy dziennie po kablach.." %-D

• 449 / 101 / 0
Chuj z nazwami tylko rzeczywiście wkurwia mnie takie hajpowe zjawisko, że ktoś tam pisze, że klepie go 20 mg oxy dziennie a ktoś mu odpisuje, że jest cipą..
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 498 / 273 / 0
@krzychv
Nie dość, że student prawa, to jeszcze ćpun, kurwa, szkoda, że nie weganin xD

@adverse
A to jest ultrazjebane, te kozaki, co od cip wyzywają z tego tytułu, to łajzy najgorszego sortu. Gdzieś nawet pisałam o czymś takim w wątku heroina.

Przychodzi godzina wu, to się okazuje, kto jest faktyczną cipą.

• 449 / 101 / 0
Kozak w necie - pizda w świecie. I w ogóle ty nie wiesz co to skręt! Ty nic nie wiesz! Ja odstawiłem metadon na zimno a ty płaczesz, że schodzisz z tramadolu? I tak dalej, i tak dalej.. :/
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 327 / 68 / 0
Ja oxycodonem 5mg odstawiłem tramal i poszlo zgrabnie 😁 oprocz sraczki bylo calkiem znośnie. Teraz prega i benzo odstawiam i chyba jest gorzej niz z tramcem
czas zwolnić
  • 570 / 4 / 0
Jak zneutralizować działanie olanzapiny w zastrzyku o przedłużonym uwalnaniu? Sorry jesli pytam w niewłaściwym miejscu.(jesli tak jest, bardzo bym prosił o przeniesienie)
Uwaga! Użytkownik Edziek408 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.