Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Mam takie nie typowe pytanie, chciałbym spróbować 3 plat a że waże prawie 100kg to z 750-900 musze zjeść.
Kaszlak za drogi a piguły tussidexu są dla mnie nie do przełknięcia. Już te 20 tabsów w ciągu 20 minut stanowi dla mnie ogromny problem, odruchy wymiotne gwarantowane xD Moje pytanie w związku z tym brzmi czy moge ponacinać/ponakłuwać pigułki, wycisnąć co dobre i rozrobić z jakimś napojem? Taka opcja była by dla mnie najwygodniejsza ale nie wiem jak będzie ze stratami itp
Jestem w posiadaniu opakowania Acodinu oraz actifedu, który posiada 600 mg pseudoefedryny oraz 200 mg DXM, moje pytanie brzmi.
Czy jak zużyje to w jeden wieczór to może być to niebezpieczne dla serca i ogólnie zdrowia?
Oczywiście wiadomo że nie powinno się łączyć DXM ze stymulantami ale pseudoefedryna jest stosunkowo słabym stymulantem, lecz jednak jak ktoś już próbował lub ma jakieś przemyślenia, chętnie przyjmę dodatkowe informacje ;)
04 czerwca 2022Czysty1Monitor pisze: Witam
Jestem w posiadaniu opakowania Acodinu oraz actifedu, który posiada 600 mg pseudoefedryny oraz 200 mg DXM, moje pytanie brzmi.
Czy jak zużyje to w jeden wieczór to może być to niebezpieczne dla serca i ogólnie zdrowia?
Oczywiście wiadomo że nie powinno się łączyć DXM ze stymulantami ale pseudoefedryna jest stosunkowo słabym stymulantem, lecz jednak jak ktoś już próbował lub ma jakieś przemyślenia, chętnie przyjmę dodatkowe informacje ;)
Chyba nie jestem sam z tą dopaminową sprawą, bo na forum ktoś założył temat pt. "Zjazd z DXM + amfetamina" i pisał o sytuacji kiedy zażycie amfetaminy, na zjeździe z DXM, nie dawało żadnych pożądanych efektów.
Z dexa oczywiście nie zamierzam przez to rezygnować, ale jestem ciekaw czy istnieją jakieś sposoby na szybsze dojście do siebie po tripie.
No i też pytanie czy to by oznaczało, że dex jako substancja serotoninoergiczna podobnie jak SSRI/SNRI zaniża/przyblokowuje wydzielanie dopaminy? Dla mnie jako fana substancji raczej dopaminoergicznych jest to smutne, ale cóż, coś za coś, za konkretne loty jakiś haczyk musi być
Tak jeszcze od siebie dodam, że mijają już dobre 2 tygodnie od zakończenia kilkudniowego ciągu na dexie, dawki raczej rozsądne (od 300 mg do 600 mg), ale chyba jest coś troche nie tak. Mimo, że wydzielanie dopaminy wróciło raczej do porządku to akurat jest dziwna sprawa ze wzrokiem. Mam dość znacząco zauważalnie bardziej wrażliwy niż poprzednio wzrok, do tego stopnia, że widze czasem nawet minimalne powidoki, jakbym miał więcej kolorków w oku. Czytałem, że takie coś występuje po benzydaminie, prawdopodobnie w jeszcze gorszym stopniu. Czy to by oznaczało, że dex jest w stanie również zjebać zdrowej osobie wzrok? Czy może to po prostu HPPD, którego jak wiadomo można sie nabawić ćpając psychodeliki i to z czasem kiedyś mija? Ja bym chyba stawiał bardziej na te drugą opcje, bo oprócz takiego wzroku to jeszcze mnie czasem nachodzą delikatne flashbacki z fazy i te typowe myślenie będąc w totalnej dysocjacji. Na szczęście jest to cykliczne i na tyle delikatne i krótkie, że jeszcze nie wariuje i nie czuje potrzeby wyjazdu do psychuszki.
Niedługo mam zamiar sprawić sobie delikatnego tripa na wieczór (300 mg) i zastanawiam sie czy jeśli coś mi ewentualnie mogło wcześniej "sie zawiesić" to czy teraz "sie odwiesi"
Podstawa BHP dexa to tydzień przerwy za każde osiągnięte plateau.
Z własnego doświadczenia wiem że ciężko ten reżym utrzymać zwłaszcza przy niskich dawkach ( plateau 1 i 2)
ale staram się jak mogę ;) I każdemu radzę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.