Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 964 / 17 / 0
Ok tak mi wyszło chce zejść z 150mg na 125mg wenli zobaczę jak będę się czuł czy będzie sennosc i dodałem dziś rebokstetyna 1mg

Scalono — CATCHaFALL

Doradzicie mi co zrobić z tą sennością w ciągu dnia zmniejszyc dawkę czy zwiększyć na 75mg lub 112mg nie miałem senności?

Scalono x2

Mam ostatnie pytanie I odchodzę z forum czy mogę z wenli 150mg z dnia na dzień przejść na dulo?
  • 3455 / 555 / 2
Tak możesz od razu. Ale lepiej będzie najpierw kilka dni zmniejszac dawke wenli az do zera i wtedy wskoczyć na dulo.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 759 / 140 / 0
18 kwietnia 2022pauleta1987 pisze:
Mam ostatnie pytanie I odchodzę z forum czy mogę z wenli 150mg z dnia na dzień przejść na dulo?
Nikt cię stąd nie wygania. Mnie lekarz zalecał tydzień przerwy pomiędzy lekami. Lekarz powinien cię o tym poinformować przy wypisywaniu nowego leku.
  • 3455 / 555 / 2
Ach byłbym zapomniał dokładnie zalecane jest tydzien przerwy pomiędzy lekami lekarz powinien Cię o tym poinformować oczywiście na dulo możesz wskoczyć od razu to nie jest niewiadomo jaki lek tylko zwykły.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 964 / 17 / 0
No mam poważne problem z tą sennością w ciągu dnia niewiem czy powodem jest wenla sulpiryd zmniejszyłem dawkę wenli na 112 i dodałem rebokstetyne 1mg co mi radzicie?
  • 3455 / 555 / 2
Zmniejsz wszystkie leki o połowę może to coś da suplementuj się magnezem możesz kupić w aptece żeń szeń.
  • 186 / 36 / 0
@pauleta1987 Ty nie masz senności z innych powodów? Ile dziennie przesypiasz i w jakich godzinach? Jak Cię kładzie, to czemu nie zrobisz sobie drzemki 45 minut tylko się szprycujesz coraz nowszymi środkami?
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 501 / 18 / 0
Jestem na dawce 375 mg bez uboków i bez senności.
  • 964 / 17 / 0
Zmniejszyłem dawkę wenli na 112mg i sulpiryd z 100mg na 50 zobaczymy jak bedzie
  • 8 / 1 / 0
Odstawiłem wenlafaxynę, ostatnią dawkę (12.5 mg) wziąłem 4 dni temu, wcześniej brałem przez około tydzień 12.5mg co drugi dzień. Obecnie biorę bupropion 150mg, zastanawiam się nad dołożeniem 5-HTP, pytanie czy mogę już bezpiecznie, czy powinienem jeszcze poczekać?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.