Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Jestem na etapie odstawiania wenli, branej 2 miesiące na zaburzenia lękowe w dawce 75mg. Lek się nie tylko nie sprawdził, ale było gorzej. Brak odczuwania emocji psychicznie, natomiast fizyczne reakcje były mocno nasilone, do tego brak chęci i motywacji do robienia czegokolwiek, z przyjemnymi rzeczami włącznie.
Biorę Symfaxin (zdjęcie tabletki), moje pytanie polega na tym, czy mogę zjeść te małą tableteczkę czy powinna być w kapsułce?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 187 / 23 / 0
Możesz zjeść te mała tabletableteczke to jest specjalnie dzielone do wyznaczania dawki.
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 548 / 54 / 0
10 kwietnia 2022OdwiertKorzenny pisze:
Wracam do tego leku już 3 raz, bardzo dobry antydepresant. Choć ~3 tygodnie to chyba za mało, żeby cokolwiek oceniać, to na pewno zwiększył się napęd i motywacja. Z autopsji doświadczyłem solidnego efektu antydepresyjnego, wówczas dawka wynosiła 300mg + jako potencjalizacja mirtazapina 45mg na wieczór. Pierwszy osąd wobec wenlafaksyny wydaję mi się mylny, gdyż mieszana była z beta2mimetykami typu np. clenbuterol w wysokich dawkach(przypuszczam, że tutaj miało znaczenie ośrodkowe i obwodowe działanie na organizm adrenaliny), solidna terapia hormonalna (SAA i T3), na katorżniczej diecie, treningach siłowych, kalistenicznych i cardio. Co w konsekwencji dosyć często powodowało nadmierną irytację, agresję wewnętrzną, złość, i okrutną stymulację psychofizyczną.

I właśnie ciekawi mnie wykorzystanie dawki 375mg uważaną za maksymalną, bo być może to zadziała w sposób paradoksalny jak np. wysokie dawki amfetaminy/beta-ketonów, czyli bardziej zamulającą, ale niekoniecznie wpływając na poziom uwagi.

Na pewno trzeba będzie to skonsultować z lekarzem, a wizyta tuż tuż.
Bierz 375 bez dodatków, nie będzie zamuły.
  • 964 / 17 / 0
Zastanawiam się może z 150mg wenli zejść na 112mg może wtedy nie będzie zamulenia co radzicie ? A może rano biorąc z wenlą 25mg baclofen i 1mg clonazepam i 100mg sulpiryd któryś z tych leków mnie zamula?
  • 3455 / 555 / 2
Niektórzy biorą na noc wełnę i im w zamuleniu przez następny dzień pomaga. Ja biorę 300 już któryś miesiąc z kolei nie mam skutkow ubocznych to sobie wyobraz pauletta. Zero skutków ubocznych poty to były ale przez pierwsze dwa miesiące teraz już Łąkcie źrenice nawet się ustabilizowaly. Pauletta wskocz sobie na 75 mg rano i 75mg po godzinie 16tej.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 964 / 17 / 0
A czy ta potliwosc na wenli przechodzi?
  • 3455 / 555 / 2
Jak wyzej mi po 2 miesiacach przeszla.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 964 / 17 / 0
Chciałbym z wenli 150mg przeskoczyć na coś innego nie widzę efektu aktywizujacego I przeciwlekowego może wskoczyłbym na sertraline lub dulokstetyne co radzicie? Nie potrafię funkcjonować z tą sennością. A może tą sennosc jest spowodowana bo biorę od dermatologa na potliwosc ditropan 7.5mg?
  • 501 / 18 / 0
Nie wiem co robić senność nieprzechodzi nawet brana na noc wenla.
  • 985 / 266 / 0
@PeTek89

Wypróbuj Modafinil, mi bardzo pomógł i domknął antyzmęczeniowe działanie mojego zestawu leków/suplementów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.