Muszę jednak przyznać, że jest jeden wyjątek - działanie nasenne, które wg. mnie ma najlepsze ze wszystkich benzo nie stricte o tym przeznaczeniu, a wręcz nawet nie ustępuje typowym usypiaczom. Mówię tu jednak głównie o mocy, bo samo działanie nasenne jest bardziej chamskie, hardkorowe tzn. usypia elegancko, ale nie kontroluję w żaden sposób snu, tylko np. budzę się po 12h z wyłączonym budzikiem. Dlatego przy bezsenności w przeciwieństwie do np. zolpidemu czy zopiklonu nie sprawdzi się tak dobrze, w sytuacji gdy nie można zasnąć i trzeba zarzucić w nocy, żeby wstać rano do roboty, ale do czystego snu, żeby po prostu ululało bez żadnego przebudzania i nie martwienia się, że trzeba wstać o określonej porze, dla mnie jest #1.
Te benzo jest dziwne
Klonazepam
Alprazolam
Bromazepam
Święta trójca tylko czeka na wypełnienie wami kotła
Co do lorka, zgadzam się. Raz dostałem paczkę za darmo, przetestowałem, zbyt dużo nie pamiętam żeby coś specjalnego dalo ale jednak faza się wkrecala ale mocno w tle do czasu aż jakieś oevy się nie pojawiły i seplenienie na drugi dzień po dorzutkach.
Bardzo dawno to było, ale zgadzam się bardzo dziwne to benzo.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ale czasami jak dobrze siadł to bajka, nic więcej do szczęścia nie trzeba. Dziwne, ciężkie, nieprzewidywalne benzo. Ale każdy benzowrak powinien obowiązkowo mieć go w swoim CV. :D
Chyba największa ulgę odczułem po welbox, ale jeśli mam coś zajebiscie stresującego to muszę się lorafenem ratować.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.