21 stycznia 2022Scone pisze: @Fruktoza skąd wiesz, że CBD nie pomoże?
Próbowałeś :)? Ono mocno spłyca działanie THC, zwłaszcza w obszarze psychotycznym.
Ktoś używał CBD do zbicia badtripa po gandzi albo makumbie/ciastkach?
IMO na badtripa po makumbie / edibles watpie, zeby cbd pomoglo, zwlaszcza w suszu, chyba ze, faktycznie poprzez placebo.
Przez jakiś czas paliłem właśnie miks normalnego skuna z CBD, gdy chciałem jeszcze być w stanie coś ogarniać.
CBD osłabiało działanie psychodeliczne, wpływ na emocje, ale także - co ciekawe upośledzenie pamięci krótkotrwałej - dużo mniej zapominałem w trakcie działania.
Największy minus to też zauważalnie zmniejszona euforia - była znacznie słabsza w miksie.
@ogkush Wiem, że to nie jest takie proste, kluczem tutaj są proporcje.
Miałem też odmiany THC CBD własne dwie i nawet moment ścięcia ma duży wpływ na profil (niby jak w przypadku innych, ale mam wrażenie, że bardziej).
Gdyby to było proste, to bym tu nie pytał ;)
PS: To badanie potwierdziło tezę, że w większych ilościach niweluje (mówi się głównie o działaniu przeciwpsychotycznym).
"Badanie potwierdziło jednak, że CBD może, jak wykazały wcześniejsze badania, złagodzić odurzające działanie THC, ale efekt ten zdaje się występować tylko wtedy, gdy stężenie CBD jest wysokie."
Jednak fajnie by było, gdyby nam nie uciekł temat, bo szukałem sporo, a jutro piję makumbę. Kto palił CBD na tripie po makumbie/ciastkach? Jak wpłynęło?
Nigdy nie robiłem makumby, ale żeby THC miało się w czym rozpuszczać, dodałbym trochę masła.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.