Bardzo przewrotny lek, ale również bardzo go sobie cenię.
Proszę o odpowiedź
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Zenuła.
Wiadomo, ze nie będzie to działać jak benzo, ale placebo bym tego nie nazwał. W mniejszych ilościach działanie bardzo delikatne, uspokajające a w większych otępiające/usypiające.
Nie wiem jak jest z tolerka, ale gdy pracowałem zmianowo i miałem problem z zaśnięciem a 5 godzin później musiałem wstać zarzucałem właśnie wyżej opisany miks nie częściej niż raz/dwa na tydzień i nie zauważyłem wzrostu tolerancji.
Raz gdy przesadziłem z miksem 4F-MPH + 2-FMA + 2-FA po paru godzinach postanowiłem zjeść trochę hydro bo stymulacja mnie zaczęła przerastać. Niestety 200mg nie dało rady się przebić, wiec dołożyłem kolejne 100mg + 40mg propanololu. Efektem była stymulacja psychiczna oraz zmęczenie (dość dziwne uczucie) ale finalnie udało się usnąć.
Podsumowując - nie jest to substancja pozbawiona zastosowań (w końcu to lek
Jak wiadomo każdy organizm jest inny, na każdego może to działać inaczej wiec nie należy się sugerować moimi dawkami!
@lvckyy "Można powiedzieć ze "benzo bez recepty" choć pewnie znajda się silniejsze leki OTC."
Mam nadzieję, że miałeś na myśli, że są leki silniej działające bez recepty niż hydroksyzyna, ponieważ hydroksyzyna nie jest OTC.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.