Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 3362 / 349 / 0
Aurora 20%: LA Confidential (indica)
Aurora 22%: Ghost Train Haze (sativa)
Spectrum Cannabis red no. 2: Lemon Skunk (hybryda 60-40 sativa-indica)
Aurora 8%/8% Equiposa: zbalansowana odmiana o stosunku 1:1 THC:cbd - nowosc, juz kiedys byla na polskim rynku.
https://www.leafly.com/strains/equiposa
  • 2222 / 377 / 0
Jest już w aptekach?
Dziwne, że no reviews
  • 1871 / 304 / 0
26 marca 2022FajnieJest pisze:
Aurora 20%: LA Confidential (indica)
Aurora 22%: Ghost Train Haze (sativa)
Spectrum Cannabis red no. 2: Lemon Skunk (hybryda 60-40 sativa-indica)
Aurora 8%/8% Equiposa: zbalansowana odmiana o stosunku 1:1 THC:cbd - nowosc, juz kiedys byla na polskim rynku.
https://www.leafly.com/strains/equiposa
Zawsze sądziłem, że aurora 22% to lemon haze czy skunk. Lekki szoczek. Jak oceniasz tegk ghosta? Raz to miałem, sądziłem że wapuje lemona :| Ale teraz faktycznie jest jak piszesz. Napiszesz co sądzisz o aurarach 20 i 22%? Osobiście najbardziej mi pasuje LA Confidental, bo 100% indici to zawsze opcja, w jaką celowałem.
To 8/8% to jest ten 50/50 THC / cbd, na który pisałeś, że się czaisz? Może być trochę słabe. Nie lepiej kupić kota 20%/22% i najjwyżej mixowac np z CBD z Alledrogo?
Heh btw, teraz jak wczoraj ogarniałem w Klinice dr sam zaproponował 20g dać. Stwierdziłem, świetny pomysł %-D Skorzystałem oczywiśie i 2 dychy LA Confidenta na stanie <3
A do apteki miałem jak do spożywczaka, w życiu dila w 1/100 tak blisko nie miałem he, obecnie do apteki. Z pełnym spokojem i 100% świadomością, co się będzie vapiło no i komfortem psychicznym 20g w plecaku plus zaświadczenie i idziesz sobie jakby nigdy nic.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2022 przez yoshi420, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 7 / 0
Dzieki Panowie za polecenie vapcapa - miniaturowy sprzet znakomicie wykonany (CNC) z niezlej stali nierdzewnej. Ten termostat to bajka. Zawsze myslalem, ze waporyzatory to bardziej stacjonarny sprzet i nie chcialem kolejnego mebla. 200zl za kawalek tak przemyslanie obrobionej niezlej stali to cena w sam raz.
Super sprawa to grzanie grzalka indukcyjna ZVS ;) 2 kliki ida juz po 4s grzania, ale moja grzalka to diy chinski modul zasilany z duzego aku olowiowego. Byle zasilacz sieciowy 12V nie rozbuja jej, musi byc to wydajne zrodlo. Chyba nawet firmowy impulsowy 12V 5A kiedys nie ruszyl mi tej grzalki, a z aku juz poszlo. Dynavapowska pewnie kosztuje swoje, ale jak ktos duzo jara, to szczerze polecam!
  • 12431 / 2417 / 0
140 zł / 2 = 70 zł. 520 + 70 = 590 zł - stąd się wzięła ta kwota.
Nie uważam, że to wielki wydatek - biorąc pod uwagę legalność jest to bardzo dobra cena. Chciałem jedynie doprecyzować całkowity koszt "dyszki". Oczywiście to dobra cena dla kogoś, kto zarabia w miarę sensownie. Dla innego 590 zł za 10 g suszu to jakaś abstrakcja, bo za tyle to on jedzenia na miesiąc kupuje.
  • 1871 / 304 / 0
A słuchajcie kiedyś miałem rc na 10g normalnie aurory. typ że nie w oryginalnych opakowaniach i że oni wysypują to i ważą i do swoich. Pytam czy moge byc obecny jak waży oczywiście nie wyśmiałem wyszedłem. Aha cena 620 to kurwy (obecnie w apcie pod nosem mam równe 100 zł taniej)..

No i przede wszystkim wielkie WTF! Skoro chcę 10g a dokładnie takie opakowanie mieli od Aurory (10g zaplombowane oryginalnie) to niby PO KI CHUI taki szmaciarz co ja go nie znam idzie SAM na zaplecze, i:
- rozplombowuje moje 10 g z oryginego słoju Aurory i gdzieś tam to sobie sam waży (odważa 10 g z opakowania gdzie od producenta jest 10g, żeby była jasność) i wraca z Aurorą ROZPLOMBOWANĄ w podrobionym opakowaniu i rzuca ceną 620. Co tam się odjebało?
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12431 / 2417 / 0
Zapytałeś, czy możesz być obecny przy ważeniu, ale nie przyszło Ci do głowy zapytać, po co takie podejrzane operacje robią? Przecież to nie jest lek recepturowy, a w dodatku zostało już zważone...

Ceny zapewne wahają się dość znacznie i trafiłeś na drogą aptekę. Może typ słoiczkami handluje i chciał dla siebie, albo handluje ziołem i dostałbyś coś innego (typowy wał "bramowy") : D To raczej nie jest normalna praktyka.
  • 2222 / 377 / 0
Może tak robić, bo medyczna jest zarejestrowana nie jako lek tylko jako surowiec farmaceutyczny.
  • 1871 / 304 / 0
Tak to tłumaczył wlaśnie. Jednakze - co to ma do rzeczy? W innych aptekach tak nie robią. "Wał jak w bramie" tak sie poczulem. Mialem ochote w pysk mu strzelic za tą beczelnosc. Bedzie moja trawe lapskmi wazyl pomimo ze JEST RÓWNO ZWAZONE 10G PRZEZ PRODUCENTA.
Wec przepraszam najmocniej, ale nie widze tutaj uzasadnienia takigo dzialania surowiec czy lek - producent zwazył, wiec precz z lapami złodziejskie kurwy. Myslicie ze sobie by taki smiec lufy nie odbil? I jeszcze 620 zł! Tacy farmaceuci nie roznia sie niczym od dilerskiej szmaty co cieniuje przed ustawka.

Na szczęście historia dobrze sie skończyła bo w aptece 20m obok znalazlem normalme w zaplombowanym sloju i za 520zl.
Ogolnie wychodzi na to, ze apteczne jaranie, btw kosztuje praktycznie tyle co na ulicy, z ta roznica ze jest lepsze. 520 to jak 50 za sztukę ulicznego/slabego gowna. Na recepcie za 140 mam 20g wiec te 70 zl to praktycznie nic tym bardziej ze o tak psychiatry potrzebuje po pregabaline tez mi wypisuja wiec tak czy inaczej musiałbym placic za wizytę po leki.
  • 18 / / 0
A wogóle jak to z tym jest dokładnie.Płaci sie za wizyte u psychiatry/kliniki etc on wydaje na to recepte,to idzie sie do apteki i sie kupuje i potem trzeba te recepty przedłuzać,by to bylo legalne ? czy jak to z tym jest.Jakby ktos np wykupił z recką to i potem nie przedlużał i przedłuzył/wziął kolejna recepte jak już się susz kończy ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.