Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 158 / 5 / 0
@Stteetart okej to pol roku przerwy i po tym pol roku co bys zmienil albo dodal do tej listy?
  • 577 / 81 / 0
Obecnie używam piracetamu, polecacie jakieś środki które pomogą w nauce, zapamiętywaniu itp? Wiem ze pewnie bylo to poruszane ale szukanie tego zajmie mi wieczność
Jestem dość trudny.
  • 1037 / 242 / 0
L-theanina,miłorząb japoński
  • 1 / / 0
Siema.
Pare pytań mam do was.
Zaczeło mi przeszkadzać, że mam niesamowicie zatkaną głowe od trawy.
Ciągłe rozkojarzenie, zapominanie rzeczy które działy się pare chwil temu, zacinanie się w środku wypowiedzi.
Masakra, potrzebuje się jakoś zregenerować.
Nigdy nie miałem przyjemności z nootropami, dlatego tutaj jestem.
Wyczytałem, że noopept jest w stanie mi pomóc. Czy to prawda?
Jeśli tak to w jaki sposób? Proszki? Kapsuły?
Musze szukać gdzieś w zakamarkach czy swiss herbal daje rade?
Nie ukrywam najlżej byłoby mi spożywanie tego w gotowym stacku i najlepiej kapsułkach.
Tylko czy to ma sens i czy przyniesie korzyści.
Na oku mam NOOPEPTIL MAX póki co.
  • 1298 / 258 / 0
09 marca 2022Migomat pisze:
miłorząb japoński
chiński bardziej ale nvm

ale podobno średnio działa w porównaniu do bajecznych opisów na stronach sklepowych:
Spoiler:

@vitionn
No noopeptil może ruszyć fabrykę. Poczekaj pare dni na efekty, ale mogą być odrazu też.
  • 1070 / 135 / 0
25 lutego 2022melcunek222 pisze:
Witam jako kompletny laik w tym temacie zwracam się z pytaniem i jednocześnie prośbą. Jestem świadom tego, że organizm to skomplikowana maszyna i każdy z neuroprzekaźników wpływa na siebie, dochodzi do wielu interakcji między innymi, ale do rzeczy. Od półtora roku wpadłem w pułapkę GABAergików, głównie GBL/GHB, sporadycznie baklofen i pregabalina. Problem polega na tym, że po zakończeniu zabawy z nimi dopadała mnie anhedonia (układ nagrody spierniczony). Z tego co wyczytałem magia GBL/GHB nad innymi GABAergikami wynika z tego, że podwyższa poziom acetylocholiny (oraz z receptorem GHB, który powiązany jest z dopaminą), zgaduje więc, że po skończeniu używania ich acetylocholina albo jest z downregulowana? albo zachodzi inny mechanizm, którego nie jestem w stanie zrozumieć. Co w takim przypadku warto by było zrobić, by doprowadzić to do homeostazy. GABAb staram się powoli odbudowywać homotauryną (jak mniemam działa, bo po przyjęciu dawki, pojawiają się objawy odstawienne). Dopamina też leży w gruzach, bo moja aktualna motywacja jest na niskim poziomie (ćwiczę, biegam, lecz intensywność i częstośc ich wykonywania spadła, a sama przyjemność z nich, jak i nie tylko tego jest bardzo niska). Zamówioną mam już urydynę, ograniczam przyjemności do minimum. Jestem świadom, że proces ten trochę potrwa i pomimo anhedonii i apatii staram się na siłę działać. Jakie jeszcze inne mechanizmy pominąłem oraz jakie błędy w moim rozumowaniu. Za każdą poradę dziękuję i pozdrawiam.
Jakaś aktualizacja z tą homotauryną?
  • 243 / 13 / 0
Brałem noopeptil max. I mam też pytanie. Czy noopeptil max może podwyższać glutaminian? A glutaminian jest "rywalem" gaba, zgadza się? @Stteetart wiesz coś o tym?
Składniki NOOPEPTIL™ MAX (receptura zastrzeżona):
Noopept | Nootropil™
Alpha-GPC | Alfosceran Choliny
ALCAR | Acetylo-L-karnityna
DMAE | PharmaDMAE™
Hupercyna A | Huperzia serrata
Winpocetyna | Vinca minor
Witamina B5 | Kwas pantotenowy

Noopeptil Max brałem, super działał. Wystarczała mi jedna kapsułka rano. Czyć szybko działanie, od razu nawet. Jednak po dluzszym stosowaniu wieksza nerwówka i ogolnie działał na nerwowość w jakimś stopniu, bo jednak człowiek był nabodźcowany i analiza na najwyzszym poziomie, liczby, cyferki, ekonomia. Niestety nie działa towarzysko, bardziej chce sie analizować liczby, niż np. rozmowy z ludźmi, ale to w moim przypadku.
  • 993 / 267 / 0
@tutanota1

Ja bralem noopeptil max 5 lat temu i mialem objawy podobne jak Ty. Niby pamięć spoczko, ale znerwicowany się z czasem robiłem.

Pilem jeszcze wtedy alko i podejrzewam, że mogłem mieć trochę wypłukane GABA. Poza tym nie bralem jeszcze wtedy leków na depresję, a mialem naprawdę bogaty wachlarz zaburzeń wtedy.
  • 243 / 13 / 0
@GermanskiOprawca ja wtedy zero alko właśnie, na noopeptilu można powiedzieć, że znienawidziłem alkohol, na noopeptilu łatwiej było uwierzyć w to co sie czyta i czytałem o zdrowym, sportowym trybie życia i ten upór na noopeptilu był na pewno zwiększony. W końcu z gościa, który pił alkoholo zamieniłem sie w abstynenta, sportowca, dieta, zdrowy, sportowy tryb życia, zero używek. Masz jakieś stany lękowe od tego noopeptilu?
  • 993 / 267 / 0
@tutanota1

Nie mam już lęków, a te ponopeptilowe zanikły wraz z zaprzestaniem stosowania.

Tez nie pilem w trakcie kuracji, no ale ogólnie pijący bylem w tamtym okresie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.