Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Według mnie najgorszy antydepresant jaki dostawałem to mianseryna - mianserick czy jakoś tak nazwa handlowa. Jak później ze znajomą neurolog rozmawiałem lek ten tyra cholernie układ krwionośny a w szczególności szpik. Jak już brać coś z antydepresantów to seronil- ja brałem w dawkach 20-40 mg i ogólnie mówiąc pomagał mi. Miał ktoś podobnie?
  • 18 / 3 / 12
mianseryna i mirtazapina to leki bardziej na nerwicę i problemy ze snem, takie leki są fajne w połączeniu z typowym antydepresantem ale w pojedynke mogą nie sprostać
  • 1037 / 245 / 0
Trzeba było znaleźć wątek a mianserynie i tam to napisać a nie zakładać nowy i śmiecić, ja zgłoszę ten post by został przesunięty w odpowiednie miejsce a mój skasowany, tak chyba będzie najlepiej tam w wątku będziesz mógł dalej kontynuować rozmowę i dawać wiedzę ludzią którzy biorą ten lek na co dzień.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.