Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 88 / 19 / 0
@Chappie
Nigdy nie miałem problemu żeby dostać Doretę czy Poltram czy to od rodzinnego czy specjalistów. Jak wspominałem o leku to tylko pytali ile chce i jaką dawkę. Nierzadko było tez z refundacją więc płaciłem grosze za to. (Największa paczka dużej Dorety to coś koło 15zł wtedy) Raz jakaś młoda pierwszego kontaktu kręciła nosem trochę że ten lek uzależnia, ale koniec końców przepisała. Ale to odosobniony przypadek był. Nie ma z tym lekiem żadnego problemu jak chcesz sobie poćpać, a tymbardziej jak chcesz w pełni do celów medycznych, zwłaszcza jak przedstawisz jakieś wczesniejsze badania związane z tym na co chesz lek. Ja na twoim miejscu to bym nawet spróbował fentanyl w plastrach na te plecy wysępić a nie sie w trampka bawić :D
  • 1211 / 616 / 0
@Chappie najprostsze rozwiązania są najlepsze. Idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i nawijasz mu temat. On Ci daje skierowanie na badania + receptę na przeciwbólowy, mówisz że ten konkretny Ci najlepiej pomaga i czy może Ci go wypisać. Jeśli zacznie kręcić nosem i proponować jakiś NLPZ, to mówisz że już to kiedyś jadłeś i miałeś po tym silne bóle brzucha i biegunkę (co nie jest rzadkim efektem ubocznym tej grupy leków).

Jeśli badania wykażą jakieś zmiany to masz papier pod regularne recepty, jeśli nie to i tak Doretę dawać powinni, chociaż tą małą.

Ja tak poszedłem z bólem kręgosłupa i razem ze skierowaniem na RTG dostałem od ręki receptę na Tramal Retard 100 50 tab na zniżkę. Wyniki RTG wyszły chujowe i teraz mam za pół darmo dostęp do tego syfu, tylko co z tego jak kręgosłup rozjebany...
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 6 / 0
Ile godzin od wzięcia tramadolu trzeba odczekać by nie było interakcji z pregabaliną? Jeśli o 10 wziąłem retardy to nic się nie stanie?
  • 40 / 1 / 0
@randomname Brałem pregę z tramadolem we wszystkich możliwych kombinacjach: przed, w trakcie i po. Nic ci nie będzie, nie ma interakcji.
Uwaga! Użytkownik penisrosnie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 4 / 3
Głupoty piszesz @penisrosnie :), Interakcja jest, poczytaj sobie a nie pierdolisz potencjalnie szkodliwe głupoty
  • 7 / 3 / 0
Czy to prawda że biodostępność pierwszej dawki tramadolu wynosi 68%, za to już kolejne jej dawki podane w krótkim odstępie czasu około 99%? Kiedyś się natknąłem na taki artykuł w internecie, ale nie mogę go teraz znaleźć. Jeśli to prawda, to wychodzi na to że warto sobie dawkować T w małych dawkach i krótkich odstępach czasu.
  • 1211 / 616 / 0
Tak, to prawda. Wyjątkiem są preparaty o przedłużonym uwalnianiu - one osiągają biodostępność ponad 90% już po pierwszej dawce. Pod warunkiem oczywiście, że przyjmie się je w całości.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 9 / 0
problem z dostaniem tramca pojawia się gdy rodzinny wpisał w papiery uzależnienie od benzo kilka lat temu ;/// . Mam ucisk na kręgosłupie i skrzywienie, niby nic poważnego, natomiast od rodzinnego dostaje tylko skierowanie na rehabilitacje, spytałem o retarda to widać, że nie było szansy bo uzależnia. Mogę zapisać się na firme do innych rodzinnych, specjalistów też. Dokumentacje medyczną posiadam, zdjęcie z rezonansu potwierdzające ucisk i opinie rodzinnego, że jest skrzywienie boczne... a może jakaś stronka z receptami za dokumentacją nie bedzie robić problemów?

czyli apropo tej biodostępności warto podzielić dawkę i zrobić dorzutkę? Ja jem w ten sposób często przypadkowo, mocne mam cisnienie na dorzutke. W mojej głowie mam opioidowe zgrzanie i przy dorzutce wchodzi na początku stymulacja więc lubie
  • 7 / 3 / 0
@kamil560 Dziś postanowiłem podzielić dawkę. Zarzucilem 100mg na początek i co pół godziny dorzucałem po 50 mg, aż do 300mg w sumie. Wydaje mi sie że lepiej sie nagrzałem niż jakbym rypnął od razu 300mg. Dodam że nie było tego charakterystycznego "wejścia" ale za to subtelne rozkręcanie sie fazki. Ochota na więcej oczywiście jest, ale mysle ze dorzucać to zawsze można.
  • 84 / 9 / 0
mi się wydaje że ogolnie przy uzywkach to wejscie jest najważniejsze bo człowiek czuje te zmiane percepcji i przyjemnosc, a po czasie sie przyzwyczaja. Moze chodzi o blokade enzymow watrabowych i inny profil metabolizmu po dorzucaniu. Przy DXM tez jest inny profil przy jedzeniu na 2-3 razy jednego tripa
Zablokowany
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.