Dałaś jej jakąś choline do tego mam nadzieje.
A co do babci prędzej bym postawił na brak tłuszczy i słabe jedzenie. Mózg ma większe zapotrzebowanie na glukozę a jej nie dostaje więc idzie spać
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Czytałem masę komentarzy, albo że zmniejsza tolerancję, albo wypiera działanie, albo zwiększa ciśnienie.
Wg mnie powinno być synergia ale jak to w praktyce rzeczywistej wygląda?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
26 listopada 2021pomasujplecki pisze: Co można napisać o połączeniu piracetamu z metylofenidatem?
Czytałem masę komentarzy, albo że zmniejsza tolerancję, albo wypiera działanie, albo zwiększa ciśnienie.
Wg mnie powinno być synergia ale jak to w praktyce rzeczywistej wygląda?
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
26 listopada 2021muminkaaa pisze: Daje jej dwuwinian choliny na kolację. Agpc trochę się obawiam. Babcia ma ostatnio też wysoki cukier, ale to chyba nie jest efekt piracetamu?
Jedyne co osiągniesz to obniżysz nieco próby wątrobowe i nieznacznie zwiększysz ilość CHOLINY w organizmie.
Jej jest potrzebna ACETYLOCHOLINA nie cholina.
Kup ginkgo bilobe albo imbir i tyle. A i możesz dolozyc lecytynę w prochu
I teraz drugie (logiczne) pytanie. Gdyby cholina zwiększała ilość acetylocholiny to czy lekarze by jej nie podawali przy chorobach neurodegeneracyjnych ?
Działał patent na szumy uszne i, że Ci je wyłącza
26 stycznia 2022Patix0331 pisze: Zamowilem sobie recepte na jednym z serwisow do tego przeznaczonych ale zadali mi dodatkowe pytanie - o szczegolowe opisanie dolegliwosci. Co im odpisac? Chodzi o zawroty glowy.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.