Staram się robić przerwy by urnormować sytuacje, ale za długo owe przerwy nie trwają a zasadniczo sprowadzają się do redukcji częstotliwości brania...
Od dłuższego czasu nie biorę już stymulantów i moje pytanie dotyczy właśnie stimów. Czy bezpiecznie mogę brać emkę, kryształy itp. zważywszy na problem z cyrkulacją krwi? Oczywiście brać tylko sniffem czy oralnie, wyłączając iv.
Nie wprowadzaj człowieka w błąd, chcesz go na sumieniu mieć? Kilka postów na forum, a zachowujesz się jak pięcioletnie dziecko z wodogłowiem.wlq
Do angiologa się na wizytę koniecznie zapisz. Od razu możesz zacząć stosować leki na rozrzedzenie krwi. Nie czekaj. Potencjalnie sa ogromne szanse na udar niedokrwienny. Stan o którym piszesz jest bardzo poważny i wymaga kontroli lekarskiej, usg dopler żył i tętnic, a także długotrwałego leczenia farmakologicznego.
Ja miałam usg ręki, jak się umówiłam do chirurga z dwoma guzami, co mi urosły pod skórą po wypadnięciu przy podaniu.
Zrobiliśmy usg, żeby zobaczyć, jak w tych miejscach żyły sobie radzą.
Krew płynęła, także żaden zabieg nie okazał się zasadny.
Musiały same zejść. Trzy miesiące to trwało.
Nie lekceważcie tego, bo to tykająca bomba, która na zegarze wyświetla 00:00:02
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.