Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 44 / 20 / 0
Miałem 1g 3-MeO-PCE, 0,5g 3-HO-PCP, 2g DCK i 0,5g 4-HO-MET.
Wrzuciłem za dużo dysocjantów, odcięło mnie a nie wyłączyłem muzyki na noc. Sąsiad zadzwonił po policje o zakłócanie ciszy nocnej. Otworzyli im współlokatorzy. Znaleźli mnie porobionego w pokoju. Przyznałem się, że wrzucałem. Na biurku znaleźli woreczek z substancją. Wezwali kryminalnych oraz karetkę. Było 5 policjantów w pokoju, przeszukiwali wszystko dokładnie i znaleźli proszki. Sprawdzali substancje ale nie wyszło im nic z zestawu który mieli. Wszystkie proszki zabrali na dalszą ekspertyzę. Wyniki mają być za 3 miesiące. Będą sprawdzać, czy substancje są nielegalne.

Zabrali mnie na wytrzeźwienie. Potem miałem konsultację psychiatryczną - znaleźli leki przeciwdepresyjne. Spisywali wszystkie leki i substancje jakie tylko znaleźli. Dostałem wypis z rozpoznaniem Depresji oraz Uzależnienia od substancji. Zostałem wezwany na przesłuchanie. Zeznałem wszystko szczerze, że kupiłem przez internet przelewem łącznie 2 razy. Sprawa zakłócania ciszy nocnej została pominięta - jedyne czym była zainteresowana policja to tymi środkami.
Proszków podobno już nie odzyskam i straciłem kilkaset złotych. Jeśli niektóre substancje były nielegalne to policja będzie się ze mną kontaktować. Współlokatorzy zeznali, że bali się wyjść z pokoju i szalałem. Już aktualnie wyprowadziłem się z tego przykrego miejsca na własne mieszkanie.

CO MI GROZI ???
Czymże jest teraz, jak nie efemeryczną pianką zaległą na napięciu powierzchniowym oceanu.
  • 3455 / 726 / 9
W teorii nic, jednak w praktyce mogą próbować Ci coś dojebać za środki zastępcze. Musisz powołać się na prawo analogowe. Pamiętaj, że tylko analogi katynonu, fenyloetyloaminy i kannabinoidy są zdelegalizowane.
Ja miałem trzepanie. Było dyso i tryptaminy i nie miałem o to przypału. Nie zabrano mi również tych odczynników. Z tym, że ja już parę razy wybroniłem się w sądzie o podobne sytuacje.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1290 / 366 / 0
Na przyszlosc kup sobie sluchawki do takiego melanzu. Za drugim razem mozesz miec mniej szczescia.
  • 37 / 3 / 0
Z tego co wiem to jedynie 3-ho-pcp nie zostało zdelegalizowane z tych 4, więc będziesz miał jakiś wyrok za posiadanie, niewielkie ilości, więc grzywna lub prace społeczne pewnie.
  • 3455 / 726 / 9
Nie, 3-ho-pcp legal. Ale ja też się pomyliłem. 3-meo-pce to nielegal. Więc za to ewentualnie możesz mieć przypał. Ale to nie poddawaj się karze, będzie umorzone jak przewiniesz dobrze gadkę ewentualnie grzywna, odróbek lub w ostateczności jakiś mały zawiasik ale raczej nie.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1290 / 366 / 0
3-MeO-PCP grupa II-P, 4-HO-MET grupa I-P. Tak więc nielegale na pewno te 2. Na szczęscie w niewielkich ilościach.
Normalnie nawijasz, że miałeś trudne dzieciństwo, problemy psychiczne i w ogóle.
To wszystko zależy od sądu, u mnie byś dostał mały zawiasik, nawet jeśli już 10. Dopiero przy czymś poważnym by ci odwiesili jak np. kradzież z włamaniem albo rozbój. Chyba, że by cie podejrzewali o dilerke, wtedy trudniej o zawias a także odwieszenie w drobniejszych przypadkach.
  • 37 / 3 / 0
09 stycznia 2022Zgienty pisze:
Nie, 3-ho-pcp legal. Ale ja też się pomyliłem. 3-meo-pce to nielegal. Więc za to ewentualnie możesz mieć przypał. Ale to nie poddawaj się karze, będzie umorzone jak przewiniesz dobrze gadkę ewentualnie grzywna, odróbek lub w ostateczności jakiś mały zawiasik ale raczej nie.
Napisałem: "3-ho-pcp nie zostało zdelegalizowane z tych 4", czyli znaczy, że jako jedyne legalne.
  • 3455 / 557 / 2
Może Ci grozić grzywna po niezapłaceniu której może Cię czekać więzienie. Wszystko zależy od tego, jak biegli potraktują dany odczynnik, jego ilość i szkodliwość czynu. Mogą nawet umożyć postępowanie za znikomą wagę czynu. Opcji jest sporo.

Ja bym udawał głupka, że zakupiłem dla siebie samego nawet nie wiedząc po nazwie co to jest. I tak aż do ewentualnej rozprawy bym wałkował te zdanie.

To jest właśnie najśmieszniejsze w tym "polskim prawie", że jak widzą biały proszek to od razu cisną kryminalnych, a kryminalni jak widzą biały proszek to widzą narkotyki nie wiedząc nawet samemu co to jest i to jest właśnie smutne w tym fachu, że muszą dawać to do laba ja bym im od razu podoklejał karteczki z opisem substancji, żeby mi w labie byle gówna nie dopieli. W labie mogą Ci dosrać nawet inną substancję.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3583 / 582 / 1
na razie to czekaj ze spkojem na pismo z policji np. w celu uzupełnienia zeznań albo z prokuratury z wynikami ekspertyzy.
to trwa w kit długo także ze spokojem, nie zawiną Cię z ulicy :D
Niezależnie od wyniku badan, ja bym sie pożegnał z odczynnikami...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 44 / 20 / 0
Dziękuję za odpowiedzi.
Sprawa raczej zostanie umorzona, jednak odczynników nie dostanę - tak przesłuchawszy mnie stwierdziła policjantka w sweterku.
Jednak z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że jakaś grzywienka może się trafić, bo szkodliwość czynu jest subiektywną sprawą a w protokole zostało wpisane, że byłem agresywny, szalałem i zachowywałem się kuriozalnie. Nie rozumiem jakim cudem zostało tak wpisane, skoro ledwo mogłem mówić i nie ruszałem się.
Gdy policja była w pokoju to bardzo chciało się mi pić. Prosiłem, żebym mógł zrobić sobie kawę. Zabronili mi, na co prosiłem żebym chociaż mógł napić się wody z bukłaka który stał przy łóżku zaraz obok. Też mi zabronili, ja jednak zmożony pragnieniem sięgnąłem po butelkę. Policja zareagowała natychmiast i zostałem skuty w kajdanki. Więc myślę że faktycznie potrzebowali takiego wpisu żeby usprawiedliwić swoje własne agresywne zachowanie...
Czymże jest teraz, jak nie efemeryczną pianką zaległą na napięciu powierzchniowym oceanu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.