Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 512 / 56 / 0
Po backlo to ja nie usiedze w miejscu, ja tego nie kumam duzo ludzi pisze ze po backlo zamula, ja jestem wystrzelony jak po jakims bardzo dobrym stimie.
  • 1174 / 222 / 23
@Dodelijke
Ja najlepiej się czuję kilka godzin po baclo, jak efekt schodzi, a dużo rzeczy zrobię w czasie działania i się potem czuję bardzo dobrze.
Może pregabe wdrożę na jakiś czas np. do nowej pracy, żeby zapoznać się z ludźmi, bo jestem ogólnie aspołeczny trochę. Mam bardzo kruche kontakty z ludźmi i od razu palę mosty jak drogi się rozejdą.
  • 512 / 56 / 0
Ja to z backlo ostatnio troche przesadzilem nie to ze ciag jakis dlugi ale dawki z kosmosu :D dlatego przerwa dluzsza xd
Teraz sobie prege biore bo mam spory zapas.
  • 11 / 4 / 0
01 grudnia 2021LukaszH pisze:
Bardzo fajny lek , mam przepisany od psychiatry , na lekką depresję(zerowa motywacja ) i lęk uogólniony(przejmowanie się wszystkim ) . Dodatkowo brałem benzo , nie codziennie ale dwa -trzy razy w tyg wleciał klon 2-4mg. No i pregabaliną tez sobie schodze z klonów . Jedyny minus , to zaburzenia wzroku , takie spowolnione widzenie . Ma ktoś tak ? biorę 150mg rano i 150mg po południu . Aha dodam ze biorę od 4 dni wiec moze te objawy wzrokowe miną bo generalnie , od pierwszej tabletki nie mam deprchy , motywacja wróciła , lęk lekki jest , takie roztrzęsienie ale pewnie dlatego zenie biore juz benzo . Generalnie lek działa i to bardzo dobrze .
Ja tak mam z tym widzeniem, takie gubienie "ostrości" + bardzo suche i wrażliwe oczy
  • 1174 / 222 / 23
Dziwi mnie, że mało kto pisze o działaniu tego na myślenie szczególnie po zerwaniu. Z tego co jedna użytkowniczka pisała to stale ogranicza w jakimś stopniu analize i tylko to mnie trzyma od stosowania tego, bo mam ścisłą dziedzinę i nie mogę przez jedzenie tego ogłupić się na stałe.

Chyba, że ktoś zaprzeczy, że nie ogłupia to na stałe to byłbym wdzięczny za takie opinie. Inne negatywy mnie tak nie interesują o ile są odwracalne po stosowaniu dawek 150-300mg

Planowałem sobie naprawić tym życie towarzyskie, bo na co dzień nie potrafię z nikim dłuższej relacji stworzyć oprócz starych znajomych, bo po prostu te relacje są mierne. Po predze i baclo na spokojnie mógłbym poprowadzić takie bardziej ludzkie życie niż zamknięcie w piwnicy, ćwiczenia i nauka, bo wtedy mam ochotę na relacje i interakcje z kimkolwiek.
  • 26 / / 0
01 grudnia 2021MontBlanc pisze:
01 grudnia 2021LukaszH pisze:
Bardzo fajny lek , mam przepisany od psychiatry , na lekką depresję(zerowa motywacja ) i lęk uogólniony(przejmowanie się wszystkim ) . Dodatkowo brałem benzo , nie codziennie ale dwa -trzy razy w tyg wleciał klon 2-4mg. No i pregabaliną tez sobie schodze z klonów . Jedyny minus , to zaburzenia wzroku , takie spowolnione widzenie . Ma ktoś tak ? biorę 150mg rano i 150mg po południu . Aha dodam ze biorę od 4 dni wiec moze te objawy wzrokowe miną bo generalnie , od pierwszej tabletki nie mam deprchy , motywacja wróciła , lęk lekki jest , takie roztrzęsienie ale pewnie dlatego zenie biore juz benzo . Generalnie lek działa i to bardzo dobrze .
Ja tak mam z tym widzeniem, takie gubienie "ostrości" + bardzo suche i wrażliwe oczy
Dokładnie , jeszcze te suche oczy , dobre krople troche pomgają . NIe wiem czym to jest spowodowane . dodam ze mam lekką wade wzroku i nosze okluary .
  • 1070 / 135 / 0
Też jak brałem pregę to miałem wrażenie lekkiego niedojebania wzrokowego.
  • 1619 / 1028 / 7
Gram pregaby, 500 i po plus minus godzinie kolejne 500.
Problem w tym, że nic nie odczułam.
Tolerka zerowa, więc liczyłam na czysto rekreacyjne działanie, a nie posmyrało ani odrobinę.
Dodam tylko, że na stałe u mnie escitalopram i lamotrygina.
Cała trójka przepisana przez magika, jako jeden stack, wątpię zatem aby którekolwiek niwelowało działanie pregi.
Niech mi to ktoś mądry wytłumaczy, pls.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 3545 / 577 / 1
@CATCHaFALL
też mam przepisaną pregę z esci i mianseryną.
Ciezko wyczuc samą prege w dużej dawce. ale jesli np bez tolerki zażyjesz ~600- albo i 900 ale PLUS JAKIEŚ BENZO na czubku- wiksa diametralnie i pazur taki, że noddowałem jak po opio.
Ja stosowałem alprazolam. Dajmy na to 600 pregi, po godzince 1 albo 2 mg alpry pod język (zależy od tolerki). Przysypiałem na krześle w każdej pozycji.
Ponadto donoszę o "aurach" pod zamkniętymi powiekami. tak jakby materia się manifestowała specyficznym promieniowaniem mimo odcięcia wzroku (zamkniete oczy)
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1619 / 1028 / 7
@Retrowirus, no, tylko że to nie jest odpowiedź na moje pytanie.
Sama siebie zbumpuje:
02 grudnia 2021CATCHaFALL pisze:
Gram pregaby, 500 i po plus minus godzinie kolejne 500.
Problem w tym, że nic nie odczułam.
Tolerka zerowa, więc liczyłam na czysto rekreacyjne działanie, a nie posmyrało ani odrobinę.
Dodam tylko, że na stałe u mnie escitalopram i lamotrygina.
Cała trójka przepisana przez magika, jako jeden stack, wątpię zatem aby którekolwiek niwelowało działanie pregi.
Niech mi to ktoś mądry wytłumaczy, pls.
Dodam, że przy wcześniejszych podejściach czochrała jak należy.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.