Trochę mnie dziwi, że parę osób polecało wrzucać DXM 30-60min przed kodą. Przetestowałem różne odstępy czasowe i zdecydowanie lepsze efekty uzyskuję czekając ok. 2h, ale możliwe, że to sprawa osobnicza i dla każdego to optimum jest inne.
I thought I was someone else, someone good
Jednak jako że koda jest kapryśna chce zarzucić wcześniej 150 dexa (taka ilość przy mojej masie powoduje uczucie jak po 1-2 piwkach) i nie wiem czy to wiaderko nie aktywuje sajko-dysocjacyjnych właściwości dexa czego wolałbym w moim chill mixie uniknąć. Myślicie że będzie git czy może jednak odpuścić sobie dextera przed?
Jedno jest pewne, mam wstręt do używek i szykuje się długi detoks a wzmożona ostrożność zostanie już na zawsze, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.