Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / 1 / 0
Siema,

Widzę, że temat dosyć aktywny i może znajdę odp. na mój problem.
Na początku myślałem, że mam depresje to poszedłem do psychiatry przypisał mi Zotral (zwrotny serototniny) taki tam apap dla każdego ;) Działał dosyć dobrze, tylko czułem się tak pewnie, że wyjebałem dzwona na skrzyżowaniu bo przeleciałem na czerwonym świetle, na szczęście nic nikomu się nie stało... czułem się taki otumiony jakbym nie był w swoim ciele i patrzył ciągle przez okulary. Odstawiłem, później kolejny specjalista - stwierdził afektywną dwubiegunową no to co Trittico, Kwetiapina etc. po tym nie mogłem wstać z łóżka a rano nie pamiętałem nic - dziura na banii... no i na końcu, stwierdzono u mnie ADHD w sumie to od dawna to wiedziałem ale dopiero 3 lata temu poszedłem do "specjalisty" testy etc. wskazały jedno znacznie na ADHD. No to pyk dostałem Mediknet 10mg xr zacząłem brać od jednej, czułem się jak mocarz, wszystko mi się chciało i nie miałem natłoku myśli. Tylko jak zwykle coś nie tak... Jak biorę medikinet czuje taki nie pokój, że zapominam gdzie idę i po co plus sranie 3 razy dziennie. Już nie mówiąc o zaśnięciu. Odstawiłem i zacząłem sam się leczyć najpierw Brintelix działał spoko ale za bardzo mnie grzał i też nie mogłem spać plus w bańce się kotłowało od pomysłów. I teraz na końcu jeszcze Welboxa próbowałem czułem się dobrze tylko odstawiłem bo też problemy ze snem, totalnie się nie wysypiałem to waliłem na noc Aflobam...
Podsumowując na dzisiaj nic nie biorę tylko vapuje sobie CBD ale to pomaga tylko na chwilę... Mam pierdolone natręctwo myśli np. chodzę i sprawdzam czy zamknąłem drzwi dwa razy, zawsze jak coś zrobię złego myślę, że jestem najgorszy i wszyscy to widzą... najmniejsze pomyłki powodują chujowy niepokój mimo, że to bzdury. I najgorszy objaw cały czas myślę, że ludzie mnie oceniają i patrzą na mnie jakbym był w cyrku na samym środku i te jebane myśli non stop, przeszłość przyszłosć. Jak kto kurestwo wyłączyć?
Dodam, że życie mam w chu@ poukładane dobrze zarabiam i nie mam powodów do żadnych kompleksów tylko bania mnie robi w chu@.

Teraz myślę, żeby wrócić do Welboxa + Medikinet lub propozycja @Pathfinder WelBoxa + Zwrotny Serotoniny.
Zrobiłem nawet badanie neuroprzekaźników:
Panel Neuroprzekaźników podstawowy
Kreatynina w moczu 2,28 g/l ---------------- 0,36 — 2,37
Adrenalina w moczu ----------------------- ↓1,88 µg/g 5,00 — 13,00
Noradrenalina w moczu --------------------↓ 19,86 µg/g 25,00 — 75,00
Wskaźnik noradrenalina/adrenalina ----------↑ 10,55 3,00 — 6,00
Dopamina w moczu 120,03 µg/g --------------50,00 — 250,00
Serotonina w moczu 106,86 µg/g ------------ 50,00 — 185,00

Z góry dzięki za każdą radę!
Sorry za byki ortograficznę ale nie jestem humanistą ;)
  • 4603 / 2205 / 1
W jakich warunkach (czas dnia, samopoczucie itd) robiłeś te badanie? Sam zaniżony poziom jeszcze nic nie znaczy. Kiedy byłeś u endokrynologa? Masz zrobione podstawowe badania morfologii itd? Czy tylko specjalistyczne badania?
  • 2 / 1 / 0
@DexPL
Dzięki za odp.
Badanie wykonywałem rano 3 dni wcześniej trzeba sie do niego przygotować:
-Zero słodyczy
-alko
-Kawy etc.

Do endo często chodzę bo mam mikrogruczolaka przesadki mózgowej - prolaktynowy
kontroluje Prolaktyne co miesiąc i jest w normie jak i inne hormony.
Moroflogia też git. Szczerze to najlepiej na mnie działa Aflobam na noc 10mg ale wiem, że nie mogę całe życie go brać i odstawiłem... Najgorzej jest w nocy/rano sen mam bardzo płytki wystarczy, że cokolwiek spadnie na podłoge i się budzę a jak się przebudzę to już natłok myśli.... 1000 myśli na minutę i pizd@ nie ma opcji, że zasnę.
Jeżeli chodzi o tryb życia to sportowiec piłka nożna, boks czasami siłka 5 treningów w Tyg minimum. Wydaje mi się, że to jest ucieczka przed myślami byle co robić byle nie myśleć i układać sobie scenariuszy i to przeważnie negatywnych. Jeszcze to jeban@ objadanie się no limit do fulla - mimo treningów jeszcze przyjebałem...
  • 431 / 23 / 0
Dostalem lek wellbutrin, czy wchodzi on w interakcje z perazyna? Mam jej nie brac ale biore 150 mg perazyny i nie wiem czy moge od razu zejsc na zero czy stopniowo odstawic a jak stopniowo to czy moge wellbox do perazyny brac?
  • 586 / 123 / 0
Podepne sie do pytania o perazyne i dopytam o kwetiapine w polaczeniu z bupropionem
Czy lekarz może takie wypisać w praktyce?
  • 501 / 18 / 0
@luk098 Wellbutrin nie wchodzi w interakcje z pernazyną ale rzuć ten szkodliwy neUroleptyk.

@techniczny Jeśli już masz łączyć wellbutrin to z kwetiapiną nie ma żadnych interakcji
  • 431 / 23 / 0
@PeTek89 a czy wiesz moze czy ze 150 mg perazyny moge zejsc na zero od razu?
  • 501 / 18 / 0
@Luk890 Możesz odstawić odrazu pernazyne 150 mg. W ulotce nic nie ma o odstawiennych.
  • 132 / 39 / 0
Psychiatra zaproponował mi dołączenie bupropionu do duloksetyny. Jakie macie doświadczenie z tym miksem?
  • 203 / 30 / 0
Pytanie czy duloksetyna Cię napędza czy może usypia (jak mnie).
bupropion generalnie powinien pobudzić, dać pewność siebie, poprawić nastrój. Tyle w teorii. W praktyce to poczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi na jego temat.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.