Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 1 / 0
Witam!
Mam oto takie pytanie:
Jeśli rodzinny magician wypisywał mi alpragen i asertin, pozniej sedam i seronil a na koncu lorafen i seronil (przed zmianą przychodni) ale nigdy nie otrzymał zaświadczenia o przyjmowanych lekach to czy jeśli dam wniosek o udostępnienie kserokopii mojej dokumentacji medycznej to czy na takie papiery w nowej przychodni jest szansa na otrzymanie powiedzmy na to tego lorafenu 2.5mg ktory byl ostatnim wypisywanym mi tam lekiem? Czy za duzo oczekuje od chujowej dokumentacji i co najwyzej dostane fige z makiem? Proszę o przeniesienie w razie jak temat w złym dziale - nie mam pojęcia gdzie takowy napisać.
Niech to mi się nie kończy jak mój papieros
  • 3585 / 583 / 1
ja wziąłem kopę ostatniej strony z alprą z przychodni 1 i poszedłem do lekarza "2" w innej, to bez pytania wypisał mi to samo.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 17 / 1 / 0
@up
było tak jak mówiłeś - recka na lorka wystawiona xd
Tylko jaka jebana przeprawe mialem ze starymi babami z przychodni to masakra, az sraczki z wkurwienia dostalem :E
Według starego babska z recepcji ona "nie ma prawa wystawic mi takiego świstka za żadne skarby i porzebuje pieczatki przychodni i ze jak to ja moglem sobie tak wypisac ten wniosek, takie pizmo powinna wystosowac do nas przychodnia", nie dawały babie do zrozumienia informacje o tym żeby sobie przypomniała ustawę z 2009, więc musialem pojsc do Pani Doktor i dopiero ona bez problemu wydala kserokopie. Dzieki wielkie @Retrowirus za odpowiedź!
  • 3585 / 583 / 1
jaka ustawe?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 17 / 1 / 0
jakas tam ustawa byla jak wpisalem w neta zagadnienie kserokopii dok. medycznej - juz nie pamietam. Pamięć dziurkowana :E
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.