Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1560

ODPOWIEDZ
  • 429 / 36 / 1
Jedno ciastko wczoraj zrobiło się fioletowe/niebieskie, śmietnik?.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1621 / 1028 / 7
Absolutnie nie! Wszystko ok 😊
Chyba, że zaczyna zmieniać się zapach, wtedy faktycznie trzeba się nad tym pochylić.
Jednak taki kolor jest obecny przy tego rodzaju grzybach, będzie go więcej jak zerwiesz grzyby.
Ostatnio zmieniony 22 września 2021 przez CATCHaFALL, łącznie zmieniany 1 raz.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 429 / 36 / 1
Już myślałem że pucha, nie wygląda to za ciekawie. Ciastka nie dotykałem, wiec bylem zaskoczony tym siniakiem.
  • 15 / 1 / 0
Dzień ok. 11
Jak im idzie ?
Prosiłbym na odpowiedz na pytania z poprzedniego posta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 42 / 3 / 0
@Sakuro
idzie ci swietnie, zapowiada sie swietny rzut.

1: nie sa na pewno za male, dobrze wygladaja i rosna
2: prostujesz torbie zeby byla sztywna i sciskasz i rozluzniasz
3: jest ich naprawde duzo
  • 1 / / 0
Hej hej|!

Będę uprawiał pierwszego growkita i mam jedno pytanie.

W jakim miejscu w domu najlepiej trzymać growkit od 1wszego dnia aż do zbiorów? :D
  • 358 / 80 / 0
@gitesplejas na szafce, biurki, stole, krześle, podłodze, komodzie, łóżku. Gdzie sobie zażyczysz byleby nie było ciemno, ma dochodzić światło dzienne.
  • 4 / / 0
Po tygodniu od zalania w growkicie pojawił się jeden pin. Mam czekać dalej na następne piny czy wyrośnie tylko jeden ?
  • 1195 / 223 / 32
Wyrośnie jeden ogromny. Jak był Jaś i magiczna fasola, to będzie @Bulioni i magiczny grzyb :korposzczur:

Spoiler:
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 600 / 109 / 0
Jakiś pomysł dlaczego nie pojawiają się piny po upływie prawie 3 tygodni od zalania? Widać rozrastającą się grzybnię (biały meszek nie pleśń), miałem już kilka growkitów, z każdym obchodziłem się tak samo, wtedy po takim czasie miałem już pierwszy zbiór jeśli nie drugi. Zdaję sobie sprawę że nie jest to na razie powód do niepokoju mimo wszystko czy ma ktoś pomysł, supozycję co może być przyczyną? Czy niższa temperatura pomieszczenia (nieznacznie) może za to odpowiadać?
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.