Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2209 / 1
Jeżeli to ze sklepu suplement, to najwyżej skonfiskują (choć szanse są minimalne). Całe kontenery takich supli przyjeżdża do sklepów (że składu nie podają, bo FDA nie wymaga podawania w USA) na handel. Bez stresu. Cła też nie zapłacisz o ile wartość całej wysyłki jest poniżej 150euro. (produkt, ubezpieczanie i wysyłka liczą sie wspólnie).

https://www.seaoo.com/blog/clo-z-kanady/
  • 139 / 30 / 0
Zamówiłam coś nieprzypałowego, ale na placówkę poczty polskiej za pobraniem na zmyślone dane. Czy jako inna osoba iż ta wpisana jako odbiorca mogę zapłacić i odebrać tą przesyłkę ? Niestety nie myślałam jak zamawiałam....
  • 4603 / 2209 / 1
jak z numerkiem przyjdziesz i powiesz ze nie masz dowodu, ale zapłacisz, to wydadzą. miałem tak 3 razy już. Natomiast jak to twoja poczta gdzie ciebie znają, to wtedy lipa. Trzeba mówić że system cos pojebał z wysyłką i wysłali zamiast na Ciebie, to na dane osoby która płaciła (koleżanka z miasta 300km od tej poczty). Także się da. Znam osobę co robi tak regularnie.
  • 1106 / 221 / 0
@GrobeNoody poza tym coraz częściej pytają nie o dowód, a o 3 ostatnie cyfry przesyłki lub nr. tel. Ty tylko mówisz na jakie nazwisko była paczka.
  • 5 / 1 / 0
Zamowilem wczoraj troche nielegalnego tematu (10g weed) na paczkomat na moje dane telefon, imie nazwisko. Jak można uniknąć problemów jeśli paka została by przetrzymana? Przelew był robiony z mojego konta (BLIK)
  • 5 / / 0
Pomóżcie bo mam już straszne paranoje,
paczka z nl kierowana na adres dpd pickup, odebrana bez podpisu tylko na nazwisko,
paczka była tak chamsko otwarta (beż żadnej pieczątki czy informacji o kontroli, otwarta nożykiem i zaklejone taśmą) - jakby ktoś zajrzał do środka, worek hermetyczny był otwarty, ale wszystko w środku było
czy mogą mnie teraz przydupić za odbiór tego? spotkał się ktoś kiedyś z tym żeby paczka była otwarta i mimo nielegalu puszczona dalej?
  • 2661 / 560 / 0
Dopuściłeś się idiotycznego czynu, już huj, że na swoje dane, ale płatność blikiem?.. Nic cię nie uratuje w razie przypału, a na przyszłość lepiej dla swojego i innych dobra odpuść takie biznesy.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 5 / 1 / 0
Płatność blikiem, że kod do wybrania z bankomatu. Czemu to zle?
  • 5 / / 0
W nawiązaniu do mojego poprzedniego posta (ewentualnie proszę o scalenie)
- czy kontrola paczki z nielegalem zawsze wiąże się z jej zatrzymaniem? albo zarekwirowaniem tematu?
- czy w przypadku kontroli paczki informacja widnieje w trackingu (dpd), a na samej paczce jest adnotacja (pieczątki itp)?
- czy komuś wcześniej zdarzyło się, żeby paczka była otwarta, zawartość przejrzana, hermetyczny worek normalnie otwarty ale mimo wszystko całość doszła?
- mam paranoje? adres był punktu pickup, ilości małe <5g
  • 2661 / 560 / 0
1. nie, patrz pkt3
2. jeśli paczka zagraniczna, to będzie folia OPENED BY CUSTOMS, a na kontrolach wewnątrzkrajowych się nie znam, ale myślę że gdyby taka miała miejsce to paczka by raczej nie doszła.
3. takie sytuacje były opisywane wielokrotnie
4. jeśli odebrana i wszystko doszło to nie wiem, czemu miałbyś mieć paranoje. czego się boisz?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.