A przy okazji. To temat o odstawieniu i to konkretnym, a nie o dupie Maryni, bo Tobie rączka zabolała...
25 lipca 2021DexPL pisze: Nie kłuć więcej. Trafisz w tętnice i szlak Ciebie trafi.
A przy okazji. To temat o odstawieniu i to konkretnym, a nie o dupie Maryni, bo Tobie rączka zabolała...
Nie kłuje już, chodzi o tą bulwę wielkości piłeczki pingpongowej
Pytam w kontekście odstawiania np.tramadolu przez pacjentów np.po wypadku a nie ćpunów. Oni raczej na detox nie ida ani nie szykują wenflonów. Dzieki za odpowiedź. I wiem, swoje trzeba zapłacić :)
Wytrzymałem mniej niż tydzień (dex wykrakał) - uznaliśmy z żoną, że pora na detox szpitalny. W zeszłym tyg we wtorek ost dawka. Ogarnięty terapeuta, duże wsparcie żony - pierwszy raz czuję że dam sobie radę. Wielokrotnie odstawiałem na chwilę bez zupełnego przekonania.
Napisze za jakiś czas czy to chwilowe natchnienie czy po prostu poszedłem po rozum do głowy.
Panie, panowie - zdrowia wam życzę i z całego serca powodzenia i dobrych ludzi wokół.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.