02 sierpnia 2021chcezyc pisze: Wśród członków raczej towarzyska śmietanka niż zwykłe ludki z forum.
Szczycą się, że mają prawie tysiąc członków. Więc może wśród nich jest ktoś z tego forum.
Co konkretnie chcą zdziałać to ciężko powiedzieć, bo ich działań w mainstreamie raczej się nie uświadczy.
M.in. jest tam Mestosław , jeżeli ktoś człowieka kojarzy.
Jeśli jest tam mestoslaw to już dużo mówi o tym stowarzyszeniu.
Osobiście nie oglądałem jego wideł, wolałem osobiście prowadzić badania.
:( Przykro mi w takim razie. Pozostaje wrócić do tego linka, jak już się uzbiera 30 postów.
Na forum jest coś podobnego jakas gildia maczany czy jak to sie nazywa poprawcie mnie jeśli sie mylę
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.