twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 185 / 32 / 0
Zaraz, po wykonaniu cięcia mam zmienić oświetlenie na 12/12?
  • 185 / 32 / 0
edit: nie moge zedytować postu, byłem troche zamroczony, proszę zignorować pytanie XD
  • 12600 / 2437 / 0
Też sugerowałbym poczekać na 1 piętro, choć widziałem toppingi robione na małych sadzonkach.

Osobiście pod lampą nie robiłbym FIM, tylko topping (bo zakładam, że to nie automat) i naginanie szczytów. Po FIM często pojawia się bardzo dużo odrostów, co jest spoko na outdoorze, ale w boksie już niekoniecznie.
Oczywiście to tylko moje zdanie.

Szok po FIM nie jest taki duży. Ja żadnego niemal spowolnienia nie odnotowałem. Za to topping już spowalnia konkretnie, ale pod lampą to nie problem, bo to człowiek decyduje, kiedy krzak ma zakwitnąć.

PS - nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno krzaki mają mniejszy szok, jeśli cięcie wykona się paznokciami. Na pewno nie zaszkodzi spróbować.
  • 185 / 32 / 0
Wykonałem już cięcie i zobaczymy. Najwyżej wyniosę na zewnatrz na flo, jak rozrośnie się zbyt bardzo. A z tymi paznokciami to chyba taki urban legend, bo dlaczego miałoby to niby działać.
  • 25 / 4 / 0
moze to wplyw kontaktu z metalem na rosline. tak sobie gdybam.
Uwaga! Użytkownik anoano jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 32 / 0
Roślina musiałaby w jakiś magiczny sposób wyczuwać z jakim materiałem ma kontakt i jeszcze mieć wobec tego jakieś preferencje :P
  • 25 / 4 / 0
jesli jest dla niej np. toksyczny? :>
Uwaga! Użytkownik anoano jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
@falsyfikot Kolego, co z tym zaatakowanym krzaczkiem?
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 32 / 0
Tak wygląda na chwilę obecną.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12600 / 2437 / 0
Kokosów z tego nie będzie już na pewno. Widzę, że dalej zgniłe / spleśniałe / popalone jest na górze. Jak tego nie wytniesz, to jest spora szansa, że zajmie się wszystko. Ciachnij tuż powyżej tych zdrowych topków.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.