Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 88 / 53 / 7
Zakupiłem aksamitki(Tagetes lucida) z MO. Całość zmieliłem i zrobiłem napar z 4g aksamitki i 2g swiezych lisci miety. Nabilem sobie rowniez caly kosz vapka ok. 0.2-0.3g w 160stp, a nastepnie to samo nabicie odpalilem w 170stp. Wciagnalem sobie rowniez wieksza ilosc tabaki. Poczulem rozluznienie, chwilowy usmiech i nic poza tym. Wtedy nabilem bowlpipe aksamitka w ilosci ok. 0.3-0.5g i procz ostrego dymu niczego innego nie uswiadczylem.
  • 27 / 4 / 0
Czy połączenie Aksamitki z kanną i Ashwagandhą jest bezpieczne ? Wszystkie te rośliny silnie oddziałują na receptory serotoninowe, więc zastanawiam sie czy istnieje możliwość większych powikłań.
  • 27 / 4 / 0
Właśnie zarzuciłem mocny napar z Aksamitki błyszczącej,Tarczycy Bajkalskiej,Imbiru,Mięty pieprzowej + mocna kawa i jestem przerażony silą działania tego mixu.
Od 3h czuje silne pobudzenie,euforie,błogostan i empatie.
  • 2990 / 1652 / 35
Z kofeiną świetnie działa, niedługo spróbuje wywar, nalewke i energole
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1652 / 35
22 sierpnia 2019kedd pisze:
Można spróbować połączeń, które podaje mo w opisie aksamitki:

Synergia
Nastrój: dziurawiec, yerba mate.
Relaks: maczek kalifornijski, bylica pospolita, bylica piołun.
Z Maczkiem Kalifornijskim to prawda ale trzeba użyć nalewki, to samo dotyczy aksamitki alkoholowy ekstrakt jest silniejszy połączenie tych roślin razem jest przyjemne do tego kofeina oraz pau pereira. Nastrój i relaks na plus.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Z tą fazą księżyca to może mieć sens, księżyc wpływa na wodę(przypływy etc.) Tak więc podczas odmiennych faz księżyca ilość ,jakość lub nawet rodzaj substancji zawartej w roślince może się różnić. Być może wtedy czynna substancja się mniej utlenia; swoją drogą czytając kiedyś o aya też natrafiłem informacje o fazie księżyca , polskie źródła jak zwykle prawie nic nie podają.
Jeśli ktoś ma info o jakiejś roślince na którą widocznie wpływa księżyc prosiłbym o info😁
Uwaga! Użytkownik TruthSeeker1150 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Więc tak.

Wypowiedziałem wojnę Aksamitce
dzisiaj przygotowałem taki mix

Mięta pieprzowa,tytoń,cytryna(nie miałem kwasku cytrynowego w domu) oraz kawa.
Dodałem jeszcze promazyne bo słyszałem skąś że substancja zawarta w Aksamitce działa na receptory opioidowe i całość zapałem alkoholem 14%

jest piątek w poniedziałek przychodzi Aksamitka mam zamiar zaparzyć herbatę z samych kwiatów (około 2-3g) i parzyć ją 35 min i całość wlać do mikstury zagłady ludzkości

jakieś przeciwwskazania albo opinię?oczywiście zrobię tr jak dam radę i wrzucę na ten temat.

%-D
  • 5 / / 0
Dobra więc tak

wypiłem całość i powiem szczerze mało się działo lekkie rozluźnienie ALE DOWIEDZIAŁEM SIĘ CZEGOŚ

Aksamitka fajnie się łączy z sałatą kompaksową ja robię tak
jebie wiadro z sałaty kompaksowej ususzonych liści a następnie wiadro z mixu tytoniu mięty pieprzowej i aksamitki

mocne rozluźnienie i błogostan polecam mocno
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.