Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 99 / 46 / 0
@Flanagan Jeśli chodzi o antydepresanty to biochemiczne oddziaływanie nie niesie ryzyka, ale słusznie ryzyko wiąże się ze współwystępowaniem depresji. W depresji jeszcze większym ryzykiem jest niekontrolowane zejście z antydepresantów, o czym naczytałem się już w kilku tripraportach. Dlatego jeśli ktoś jest zdeterminowany brać psychodeliki to już lepiej nie ucinać leków. Słusznie, nie powinno się wrzucać w depresji substancji psychoaktywnych bez rozeznania, tym bardziej jeśli ma się myśli samobójcze albo skłonność do paranoi - i na pewno nie bez towarzystwa kogoś doświadczonego. Ale wielu ludzi poszukuje psychodelików dla doświadczenia terapeutycznego. Oczywiście najlepszym tripsitterem byłby wykwalifikowany terapeuta. Na ile jest to możliwe w Polsce?
@KrewNaJeansach też bym odradzał tripowania z zaburzeniami lękowymi, na pewno nie bez udziału kogoś z doświadczeniem (i zdecydowanie trzeźwiejszego) z wyposażeniem w zbijacza tripa.
  • 1 / / 0
Hey. Czy miał ktoś do czynienia z blotterem Anonimous biały blotter na środku czarne oczy wąsy itp ? Ktoś to testował? cut, źródło
  • 184 / 34 / 0
10 lipca 2021Vetulani44 pisze:
Po co zadajesz dokladnie to samo pytanie w dwóch różnych wątkach? takie coś zaśmieca forum.
Zjarany byłem, i podniecony przerażony wizją pierwszego kartona.
10 lipca 2021Aldrej pisze:
Dokładnie zaśmieca forum, nie odpowiadać na pytanie tutaj, i w tym drugim temacie.
Kurde - nie posłuchali i odpowiedzieli.

Ale zgadzam sie ze zasmiecaniem, przyjmuje pokute, i postaram sie lepiej ogarniac nastepnym razem.
  • 8 / 9 / 0
17 lipca 2021szymon1986 pisze:
LSD biorąc antydepresanty
Ostrożnie byłoby przygotować się, schodząc stopniowo z antydepresantów np. przez tydzień i nie brać ich 2-3 dni przed zarzucaniem kwasa, grzybów lub czegokolwiek innego działającego silnie na serotoninę. Dzień-dwa później można ponownie zacząć brać leki od najniższej dawki. Organizm może różnie reagować na odstawienie leków. Jeśli odstawisz za szybko, możesz doświadczyć np. zawrotów głowy i brain-zapów. Jeśli za długo, to może zniwelować to długotrwały efekt przyjmowania antydepresantów w określonej dawce. Z drugiej strony, jeśli kwas albo grzyby zadziałają fajnie, to efekt antydepresyjny - względnie trwały - jest sporym "za".
  • 1040 / 150 / 0
Jeśli brane są antydepresanty, to zakładamy, że osoba ma depresję. Jaki jest wówczas sens podróży na LSD? Proszę mnie oświecić, bo ja bałbym się dostać złej jazdy i możliwości samobójstwa.
  • 14 / / 0
Sens jestem taki że LSD może działać terapeutycznie, przez parę tygodni po doświadczeniu czasem występuje afterglow czyli w uproszczeniu poprawa nastroju co przy depresji jest na wagę złota.
  • 1040 / 150 / 0
Jeśli przeżyjesz ewentualny bad trip. Chociaż potwierdzam, że w najgorszych warunkach jakich brałem kwasa, to było brak perspektyw na życie wraz z wielkim kłamstwem, co zaowocowało subiektywną poprawą samopoczucia przez wiele tygodni po intoksykacji. Oczywiście brak rozwiązanych problemów w długim okresie i strach przed wzięciem następnych dawek przez wiele lat.
  • 269 / 4 / 0
14 lipca 2021CieplaPoduszka pisze:
Przypominam tylko , ze kazdy moze kupic blotterart i nalozyc tam ile mu sie podoba ...
Zachowujecie sie jak ci pixiarze co szukaja purpuromodrych batmanow w tesli ktore brali przy pelni ksiezyca przed tylnym wejsciem do klubu od dila w czerwonej czapce niewymawiajacego "R" w 2008 :korposzczur:
panie maruda, nie szukaj problemu tam gdzie ja znalazłem rozwiązanie :)
po to jest ten wątek bym znalazł odpowiedź na moje pytanie
  • 125 / 22 / 0
Mam wrażenie, że odkąd biorę psychodeliki ( głównie LSD i grzyby)

To patrząc się w słoneczne niebo widzę różne szczegóły jak pyłki roztocza pływające po mojej źrenicy przysłaniając w makro tęczówkę stąd ten wynik.

Oprócz tego widzę często białe iskry przeskakujące i znikające bardzo szybko.

Ktoś potrafi wytłumaczyć drugie?
Nie przejmuje się tym ale ciekawy jestem co wy sądzicie.

Czasami też słyszę taki dźwięk w róznych miejscach.
Jakby 100 metrów odemnie latał statek / pracował jakiś serwer.
W różnych miejscach
what are we to do with an elf ?
  • 1040 / 150 / 0
Flashbacki zdążają się przez kilka tygodni po wzięciu dobrego kwasa. Niestety niektórzy raportują, że nawet po kilku latach zdążają się. Osobiście trapiło mnie to przez parę tygodni od zażycia i minęło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.