Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 306 / 36 / 1
@cyberwaste rozcieńczasz 1:5, czy jakieś inne proporcje? znalazłem przepis na ten ocet, ale tam piszą tylko o stosowaniu zewnętrznym %-D
Ocet wrotyczowy - Acetum Tanaceti: pół szklanki świeżego ziela (liści i kwiatów lub samych liści) zalać 250 ml octu 10%, odstawic w zamkniętym słoju na 7 dni, przefiltrować. Stosować do płukania, okładów, przemywania, pędzlowania w stanie rozcieńczonym (1 łyżka octu na 150-200 ml wody) lub nierozcieńczonym (pędzlowanie). Ponadto do płukania włosów. Przy wszawicy wcierać starannie ocet we włosy na 3 godziny, przykryć folią. Potem umyć szamponem i wypłukać w wodzie z dodatkiem octu lub nalewki wrotyczowej. Powtórzyć co 3 dni (3-4-krotnie).
w sumie rośnie tego pełno w mojej okolicy i myślę czy nie wypróbować
we were somewhere around Barstow
  • 2569 / 531 / 0
ja ostatnio szukałem na dzikich polanach i nigdzie nie znalazłem;/
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 357 / 47 / 0
U mnie tego pełno na czystych działkach budowlanych. Może przejdź się zobaczyć.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 223 / 24 / 0
@pfu kwiaty wrotyczu pełny pojemnik zalane wodą i 1/10 cukru po 3 tygodniach ocet jest gotowy tylko codziennie trzeba mieszać . Najlepiej poczytaj jak się robi ocet jabłkowy,różnica taka że zamiast jabłek dajesz wrotycz do oporu. Stosowałem ten ocet ze względu na właściwości przeciwpasożytnicze a tu taka miła niespodzianka %-D . Tylko niestety tolerancja szybko rośnie.
  • 21 / / 0
Planuje zrobić nalewkę o działaniu uspokajającym a najlepiej by nie usypiała.
Planowałem wrotycz połączyć z kilkoma innymi ziołami , może jakaś muira puama , lotos . Zna ktoś może jakąś ciekawą mieszankę ?
Uwaga! Użytkownik TruthSeeker1150 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
ja nie polecam myślenia typu "więcej i mocniej". przez jakiś czas używałem naparu jako działanie psycho relaksacyjne, plus właściwości zdrowotne, detox itp, a jak zaczęło mi się takie podejście i zwiększałem moc naparu to więcej było stresu niż korzyści. wrotyczu trzeba się naumieć, to nie herbata z cytryną do śniadania.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.