Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1876 / 192 / 0
11 lipca 2021DexPL pisze:
Ja miałem z tym problem latami. Zacząłem używać medispirant z apteki (bez recepty). Trwało to jakieś 3 tygodnie, ale ograniczyłem ilość potu o jakieś 80-90. Dalej przy większym wysiłku się pociłem, ale nie byłem cały mokry tylko siedząc, co wkurwiało niemiłosiernie.

Ważne, by przy takiej potliwości sprawdzić nerki. Mogą być w słabszej kondycji i powiększy się tylko kłopot (czy pot ma chemiczny i słodkawy zapach)
A masz coś godnego polecenia na potliwość całego ciała? Ja niestety cierpię na tą niemiłą przypadłość. Gdybym się pocił tylko pod pachami, to byłbym w chuj zadowolony xD. Od razu powiem, że żadne tam perspibloki czy picie naparów z szałwii niestety nie pomogło. Badania były robione, nic nie wyszło. Wszystkie wyniki dobre

Po samej predze właściwie się nie pocę, a jak już, to dużo mniej. Można powiedzieć, że jak normalny człowiek. No ale nic dziwnego, jak to chyba wodę w organizmie zatrzymuje :P
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 228 / 36 / 0
jak tam, zapasy robione na raportowanie 'zdarzeń medycznych'? ;)
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 964 / 17 / 0
Ja też mam nadmierna potliwosc całego organizmu nie mogę sobie poradzić
  • 1876 / 192 / 0
12 lipca 2021Gulasznikov pisze:
Nie brak opinii w wątku, że prega zatrzymuje wodę w organizmie, co powoduje dodatkowy wizualny efekt tycia. Sam tego nie zauważyłem, bo biorę małe dawki (150 mg) i biorę od lat kreatynę, która również przyczynia się do zatrzymania wody, więc jestem spuchnięty i przyzwyczajony do tego.
Tyle że kreatyna nabija mięśnie, prega nabija mordę i możliwe że także brzuch %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 459 / 44 / 0
Biorę paro 20mg i niedługo zamierzam zwiekszać na 30mg i jak wiadomo nie obędzie się bez mocnych uboków. Testowałem prege w dawce 150mg na lęki i w porównaniu do 0.5mg alpry to w ogóle nie ma szału. Jak myslicie, wrzucic od razu 225mg i podziała cos lepiej czy w ogole dac sobie spokoj i juz lepiej ta alpre wrzucac w razie W ?
  • 199 / 13 / 0
Pregaba działa doraźnie, wbrew temu co usłyszałem od lekarza kiedyś, że mam poczekać jak w przypadku ssri 2 tygodnie. Nie powiem, miło się zaskoczyłem 2 godziny po zaaplikowaniu pierwszych 75mg. Teraz potrzebuję 300 dla podobnego efektu, ale to nigdy nie będzie ten sam profil działania co benzo, bo to po prostu inna substancja, szczególnie alpra jest specyficzna i przynajmniej mnie (w odróżnieniu od wielu osób piszących tutaj) bardziej zamula niż aktywizuje, ale przeciwlękowo działa mocno, ale bardziej w stronę "god mode" niż zdrowego podejścia do życia bez lęków. Nie wiem czego Ty oczekujesz, ale po formie tego posta bardziej domyślam się, że tego drugiego, więc tak, możesz spróbować zwiększyć dawkę, ale fakt faktem doraźnie lepiej zawsze zadziała benzo. Ale jeżeli to ma być codzienne doraźnie to lepiej bierz większą dawkę pregaby.
  • 459 / 44 / 0
Wlasnie problem polega na tym ze ogolnie lepiej odbieram prege bo alpra zamula za bardzo i otepia a potem jest jeszcze maly zjazd a po predze wszystko bardziej na plus poza tym ze sie lęki przez nią przebijają i ich całkiem nie eliminuje tak jak alpra przynajmniej nie w dawkach 150mg ale boje sie brac więcej, że tolerancja szybko skoczy.
  • 1974 / 520 / 0
12 lipca 2021pauleta1987 pisze:
Czy prega może powodować duży apetyt i tycie?
tak, tak
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1974 / 520 / 0
14 lipca 202121Ch0sen37 pisze:
Pregaba działa doraźnie, wbrew temu co usłyszałem od lekarza kiedyś, że mam poczekać jak w przypadku ssri 2 tygodnie. Nie powiem, miło się zaskoczyłem 2 godziny po zaaplikowaniu pierwszych 75mg. Teraz potrzebuję 300 dla podobnego efektu, ale to nigdy nie będzie ten sam profil działania co benzo, bo to po prostu inna substancja, szczególnie alpra jest specyficzna i przynajmniej mnie (w odróżnieniu od wielu osób piszących tutaj) bardziej zamula niż aktywizuje, ale przeciwlękowo działa mocno, ale bardziej w stronę "god mode" niż zdrowego podejścia do życia bez lęków. Nie wiem czego Ty oczekujesz, ale po formie tego posta bardziej domyślam się, że tego drugiego, więc tak, możesz spróbować zwiększyć dawkę, ale fakt faktem doraźnie lepiej zawsze zadziała benzo. Ale jeżeli to ma być codzienne doraźnie to lepiej bierz większą dawkę pregaby.
DLa mnie teraz działa tak, że jak nie wezmę 12-24h to czuję się jak sraka, depresja i brak sił na cokolwiek, wrzucam 300mg i po 1-2h jest ok

well, i aint even mad %-D

follow the holy bigfarma :halu:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 199 / 13 / 0
14 lipca 2021blokowiska666 pisze:
DLa mnie teraz działa tak, że jak nie wezmę 12-24h to czuję się jak sraka, depresja i brak sił na cokolwiek, wrzucam 300mg i po 1-2h jest ok
Ja nie wiem, nawet nie sprawdzam jak to jest nie wziąć tak długo xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.