Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Skoro mój post do [mention]Sinner[/mention] nie przeszedł to może ktoś ma wiedzę w których aptekach można dostać Bunorfin 8 mg ,czy w ogóle jest dopuszczony do obrotu i jaki rodzaj recepty jest konieczny do zakupu.Sytuacja mocno podbramkowa.
Ostatnio zmieniony 23 września 2018 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 12816 / 2493 / 0
Na 99% Rpw. Jak brałem Bunondol, to pytałem w aptekach, czy mogą zamówić Bunorfin (wypisywałby mi magik), ale twierdzili, że nie ma. To było jednak 4-5 lat temu.
  • 8 / / 0
@jezus_chytrus Bunondol od biedy ma kto przepisać bo już to robiłem kiedyś jak mi brakło ale ja biorę 8 mg Subutexu a na te 8 mg potrzeba 20 tabletek bunondolu.Lekarz wiecej jak 3 paczki bunondolu nie przepisze i tu jest cały ból.Mieszkam w sumie w pipidówie ,kiedyś ogarniałem Suboxone ale aptekarka mówiła,że to ostatni raz bo kłopoty itd.Czekałem chyba z 5 dni na lek aż mnie skręcać zaczęło.Do tego Suboxone ma ten świński dodatek.Ale im dalej tym lepiej z lekami.Kiedyś był tylko metadon,potem Suboxone a teraz jest i bunorfin.Inna sprawa,że drogi ale czego się nie robi by żyć i czuć się normalnie.

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 12816 / 2493 / 0
Mi wypisywał 12 opakowań per wizyta (100PLN) - ale miałem na 30% : )
  • 8 / / 0
@jezus_chytrus Akurat gość co miał przepisać bunondol jest na urlopie.Teraz to mam dopiero zabawę.4 dni do wyjazdu a za 5 dopiero będę miał swój Subutex.Jak teraz to przetrwać ? Zostanie mi metka ale powrót na subaru będzie bardzo ciężki.Boja sie lekarze przepisywać leków,które są przecież w wykazie i normalnym obrocie.Ale jak pójdziesz do psychiatry (bo o ogólnym nie ma mowy) nawet jak wyjmiesz 150 zeta,to usłyszysz,że kontrole,że to i śmamto.No nic,nie będę marudził.Miałem nadzieję,że tu znajdzie się ktoś pomocny ale też rozumiem,że ludzie boją się prowokacji. Co w sumie jest całkiem normalne. Jakbym grzał to pół biedy.Wsiadam w auto ,150 km i jestem na Centralnym.Tam pewnie chemików nie brakuje.No ale ćpać nie chcę,dla mnie to już definitywny koniec historii.Tylko leczenie.

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 63 / 5 / 0
Bunorfin jest Rpw. W Krakowie są może ze dwie apteki gdzie można to kupić . Generalnie w Chuj lepsza opcja niż ten bunondol
W moim mieście opiatowców jak na lekarstwo :-D
  • 3120 / 1073 / 0
jestem właśnie w ów lek zaopatrzony i polecam. w tym temacie nic specjalnego raczej powiedzieć nie można, do niczego przyczepić także. produkowany przez włoski koncern MOLTENI, który wytwarza chyba także inne leki opioidowe. ja posiadam Bunorfin 2 m, małe, białe tabletki z wytłoczoną "dwójką" na środku, bez podziałki. jednak dzielą się dobrze i rozpuszczają jak należy. jest to rozwiązanie na pewno wygodniejsze od plastrów z buprenorfiną. zaletą tego konkretnego leku może być właśnie wyższa dawka w jednej tabletce, w porównaniu z Bunondolem dla przykładu. wadą wyższa cena oraz dostępność tylko na receptę ścisłego zarachowania - Rpw.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3120 / 1073 / 0
mi oprócz standardowego opakowania Bunorfinu dwójek, który mam zapisany, wpadł też blister tej większej wersji, czyli ósemek i wczoraj miałem z nią (8 mg) pierwszy raz do czynienia. generalnie to wszędzie wspominam, że buprenorfina nie jest moim ulubionym opioidem, ale ostatnio po krótkiej przerwie i lekkim spadku tolerancji działa nieco lepiej i jest działanie bardziej sedatywne, czyli tak, jak lubię. jednak w tym wątku akurat nie o tym chciałem napisać. według mojej opinii - jeśli już ma być buprenorfina, to tylko w postaci Bunorfinu, a oba preparaty są tak samo skuteczne. jedyna różnica, to wielkość i smak tabletki. jednak to, że jest większa jest zaletą, bo łatwiej ją podzielić i odróżnić. poza całą paczką dwójek mam też niewielki zapas ósemek, który załączam poniżej. lek jest produkowany przez włoską firmę MOLTENI, czyli tą, która robi syrop i trzeba przyznać, że ich leki są świetne. Bunorfin jest bardzo wygodny w użyciu, lek wręcz stworzony do substytucji pacjentów. szkoda, że tak ciężko mi się dostać na ten metadon. znów muszę się zadowolić buprą, póki co.

:tabletki: :papieros:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 266 / 19 / 0
05 lipca 2019butyrfent pisze:
Bunorfin jest Rpw. W Krakowie są może ze dwie apteki gdzie można to kupić . Generalnie w Chuj lepsza opcja niż ten bunondol
Przesiadam się z metadonu na bupre i wczoraj dostałem receptę na 3 op bunorfinu 2 mg. Wchodzę na ktomalek i załamka. Dzwonię do jedynej apteki, gdzie mają i się okazuje, że jedyne opakowanie zarezerwowane. Kurła nie chcę iść na toksykologie bo ordynatorowi bym z miejsca wyjebał, poza tym od poniedziałku mam nagraną dobrą robotę. W drugiej połowie września sytuacja ma się zmienić,ale co z tego.
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
  • 15 / 8 / 0
Czy bunorfin może zwietrzeć? Pokruszylem sobie 8 mg, jakiś czas temu, użyłem tam plus minus 2 mg, resztę wsypałem do zipa, którego zawinąłem i schowałem. Po dwóch tygodniach znow sięgnąłem po ów zipa, zapodałem sobie takiego samego szczurka i ledwo ledwo, dorzuciłem i też nic. W trakcie tych dwóch tygodni opio nie przyjmowałem

Rozumiem, że coś może zwietrzec, ale żeby tak szybko? Ktoś taki efekt tez zauważył?

Zapytałem ziomka, to powiedział, że nie zauważył ale u niego nigdy to dłużej niż dzień nie leży.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.