Okazało się jednak inaczej i 2 moje największe krzaki w doniczkach pokazały mi jaja, zamiast cycków.
Nie wiem, czy jest taka zależność, ale one prawie nie miały bocznych gałązek i wszystkie szczyty pochodziły z FIM'owania.
Wyglądały jak takie palmy - łodyga, długo długo nic i nagle wielka "korona".
Ktoś na YT twierdził, że da się rozpoznać płeć na etapie pestki - chodzi o tą dziurkę po 1 stronie. Jeśli jest kółeczko, niby wyjdzie samica. Jeśli bardziej eliptyczny kształt - cham. Zapewne bzdura...
Osobiście nie potrafię ocenić po tej fotce.
01 września 2020jezus_chytrus pisze: ... szanse na trafienie chama z regularnych pestek są niższe oraz że chamy rosną raczej liche.
...
Nie ma opcji rozpoznania płci pestki, też kiedyś trafiłem na takie bzdury.
W przypadku moich krzaków stosunek żeńskich do męskich wynosi dokładnie (właśnie policzyłem każdą sztukę) 23 do 4 - daleko od równych szans, czyż nie? ponad 5 krotna przewaga żeńskich...
Nie jest też regułą, że samce ujawniają się wcześniej. W moich 2 pierwszych uprawach samce pokazały płeć na samym końcu.
Do zeszłego sezonu byłem też święcie przekonany, że samce rosną liche i nie reagują na treningi - nic bardziej mylnego. 2 chamy z całego stadka były moimi faworytami. Rozgałęzione na potęgę i pełne wigoru. Generalnie niczego nie można być pewnym aż do pokazania płci.
A do autora pytania - jeśli nie masz lupy, zrób fotkę z jak największym zoomem, to zobaczysz, czy tam wystają pręciki, czy nie. Kształt tych "kulek" przypomina mi chama, ale mogę się mylić.
06 czerwca 2021hypcio2 pisze:Przecież szase są równe, natura tak to wymyśliła. Facet w konopiach ma wiekszy potencjał, więcej wigoru, rozwija się szybciej niż babka (...)01 września 2020jezus_chytrus pisze: ... szanse na trafienie chama z regularnych pestek są niższe oraz że chamy rosną raczej liche....
Nie ma opcji rozpoznania płci pestki, też kiedyś trafiłem na takie bzdury.
w necie mozna znalezc mnostwo bzdur w temacie uprawy, mnostwo bezwartosciowych informacji... bzdury, mity, glupoty - ciezko odzdzielic ziarno od plewu
Oczywiście trzeba być pogodzonym z faktem, że robiło się na chama i trzeba go wyrzucić, jak tylko pokaże jaja.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.