Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 287 / 26 / 0
Wydawało mi się że widziałem gdzieś temat o Tulasi i nie mogę go teraz znaleźć przy wyszukiwaniu za pomocą słów kluczowych.

Jest taki czy nie? :) Roślinka po jednej próbie wykazała całkiem niezłe działanie i chciałbym poczytać opinie użytkowników jeśli takie istnieją.

Tulasi/Tulsi/Holy Basil/Bazylia azjatycka
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2021 przez 245trioxin, łącznie zmieniany 1 raz.
jestem obłąkany
  • 1345 / 147 / 8
biorę taki miks
ashwaganda
l-dopa
gotu kola
gingo biloba
bacopa monnieri
rhiodola rosea

czy do takiego miksu mogę wkręcić NAC i l-tryptofan?
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 960 / 17 / 0
Który z tych ziół ma większy potencjach na zaburzenia depresyjne i lekowe oraz na poprawę nastroju lub macie swoje inne propozycje?
  • 3497 / 741 / 9
Jakieś roślinne źródło PEA?
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2958 / 637 / 0
@Zgienty Acacia rigidula ;)
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 287 / 26 / 0
Znacie coś skutecznego na agresywnie rozbieganą wyobraźnię? Na ADD?

Z tego co testowałem to yerba mi coś pomagała. Gotu Kola chyba też. Podacie coś jeszcze wartego uwagi której mi brak :) ?
jestem obłąkany
  • 380 / 87 / 0
Brahmi + Gotu Kola + Dziurawiec + Wrotycz + shankhapushpi
zobaczymy jak wpłynie taki mix.
Pozdrawiam.
  • 605 / 156 / 0
24 maja 2021kontoprezes pisze:
Ten pieprz w ilościach hurtowych to kiedyś wam wszystkim wyjdzie bokiem.
No ja też mam pytanie, czy te kurkumy, pieprze i w ogóle suplementy roślinne można przyjmować bez ograniczeń? Czy to nie siada po latach na wątrobę?
Większość ludzi tutaj ma takie miksy i w takich ilościach, że ciężko mi uwierzyć, że to ma tylko pozytywne skutki (zwłaszcza długofalowo).
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 27 / 4 / 3
Wrzody na żołądku, biegunka, zgaga, flora bakteryjna żołądka i jelit może ulec zmianie. W dużych ilościach ofc
  • 1 / 1 / 0
Afrkykański korzeń snów - jak to skonsumować ? Wiadomo kupuje się to jako nie przeznaczone do spożywania. Napar czy po prostu przeżuć ?
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.