Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 9499 / 1867 / 2
Taka tam historia ;)
Niedawno złamał mnie kurewny ból stopy. No więc 2 rzeczy.
Pierwsza - wizyta u lekarza, druga u fizjoterapeuty.
Na całe szczęście tuz przed wizytą u lekarza odezwał sie fizjo, ze jest zajety do końca tygodnia ale kilka wskazówek prześle mi mailem.
M.in wspomniał, żeby nie łykać żadnych tabletek doustnych. jak już to coś miejscowego plus masaż, rollowanie delikatne ćwiczenia itd.

Lekarz ku mojemu zdziwieniu poza jakimś ciulstwem p.bólowym wjebał mi tramal xD
- nie, nie pisać o sprzedaż. Rp nie wykupiłem i nie wykupie.
Po powrocie do domu ode brałem maila od fizjo i zacząłem trening + rozluźnianie stopy i rollowanie.
Po dosłownie 2 dniach normalnie chodziłem.

Jeśli lekarze ogólni na takie pierdoły przepisuja tramal czy inne leki opioidowe to ja pjerdole.
A ludzie to wykupują, bo przecież lekarz wie lepiej.
A z moimi tendencjami do uzależnień byłby dramat.

Ps jeszcze, żeby było weselej - lekarz stwierdził, ze miejscowe leki nie podziałają xD
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 5 / 1 / 0
i co w tym takiego? Sam mam w domu kolekcje tramali ze wzgledu na kontuzje, które mialem - nie tykam tego i jakos nikt nie pisze czy sprzedam.
  • 1854 / 216 / 37
No przecież ma receptę na opio, i to nie byle jakie, tramal - biały kruk wśród opiatów. ZAZDRO %-D
  • 9499 / 1867 / 2
Heh o co innego chodziło;)
Przy Móch tendencjach do uzależnienia to jestem spakowany w ten Tramal po same uszy 😉 a kontuzja na tyle lekka, że obeszło się bez jakichkolwiek leków p. bolowych
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1195 / 223 / 32
Nie wszyscy lekarze tak robią. Ziomek miał rozjebaną nogę, kilka operacji. Nie przepisali mu żadnego opio, kazali łykać ketoprofen.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 23 / 8 / 0
Dokładnie, ja mam tak samo. Od 17 lat roku poważne problemy z kręgosłupem i tylko raz czy dwa udało mi się zdobyć przeciwbólowo tramadol (w dodatku z paracetomalem). Gdy proszę specjalistów o coś przeciwbólowego na receptę, bo zwykłe leki nie działają, to przepisują mi jakieś z dupy NLPZy mimo tego, że gówno one dają i mam wszystko potwierdzone na badaniach na przestrzeni niecałej dekady. Możliwe że mój młody wiek odstrasza lekarzy od przepisywania mogących uzależniać przeciwbólówek.
Uwaga! Użytkownik friendafterrehab nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / 6 / 0
@Stteetart może to po znajomości ci wypisał bo już miał w kartotekach co najbardziej lubisz od lekarzy :korposzczur:
  • 139 / 30 / 0
Co lekarz to inne podejście. Jeden chirurg na rozwaloną nogę kazał mi brać paracetamol, gdzie ból był tak duży, że nie wstawałam z łóżka. Natomiast inny lekarz na lekki ból głowy przepisał mi właśnie tramal.
Ale generalnie ten tramal jest rewelacyjny na różne bóle i nie powoduje fazy w bardzo małych dawkach do 50 mg.
  • 87 / 13 / 0
To jest pytanie filozoficzne o wolną wolę. Jeśli ona nie istnieje (a tak jest) to uzależnienie to nie nasz wybór.
  • 1195 / 223 / 32
@mustafaq

Zdeterminowany jesteś absolutnie?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.