Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 562 / 0
Wszystkie sieciówki mają.
Ziko, Sloneczna itd.
  • 1195 / 223 / 32
To chyba na zapleczu to mają, bo nie widuję. Może w moich okolicach tak dużo ćpaków, że chowają z powodu przykrych doświadczeń %-D
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 3901 / 562 / 0
Przy samym wejsciu. Zwroc uwagę w sieciowkach.
Z nowych pojemnikow nie da się nic wyjąć chyba ze kosz zapchany.
  • 4603 / 2208 / 1
Moje doświadczenie (z rozmów z aptekarkami w pracy) że większość z nich ma znajomych którzy mają te kosze ugadane. Kończy się czas pracy apteki gostek przychodzi i przy zamkniętych drzwiach grzebie i wyjmuje co mu potrzebne, a następnie wychodzi razem z aptekarką i zamykają aptekę. Starsi ludzie też zamiast wrzucać leki do kosza przynoszą je do kasy i wtedy ona odkłada to do torby i stamtąd też wyjmuje co mu potrzebne. Sam byłem kiedyś świadkiem jak ostro porobiona laska grzebała w koszu i całą torbę różnych leków wyjęła. Były plastry z fentem, trochę benzo i sporo antydepresantów. Tyle widziałem, więcej nie, bo się czaiła i wstydziła deczko. Niemniej po wszystkim pięknie podziękowała koleżance i zaprosiła ją na weekendową imprezę. Jak zapytałem co ile tak przychodzi, to koleżanka odpowiedziała, ze raz na 2-3 tygodnie jak się zbierze przed oddaniem. Dzwoni i wtedy ona wpada i sobie wybiera co chce. Czasami też apteka wyprzedaje leki z bardzo krótkim terminem ważności lub oddaje do niszczenia. Wtedy jak są takie leki, to aptekarka je przytrzymuje i takie leki sprzedaje na receptę apteczną (te które może tak wydać, bo np benzo nie może) a resztę niby oddaje do utylizacji.
Generalnie to kwestia znajomości i umówienia się. Nie wyobrażam sobie, ze na rympał się wpada i grzebie w koszu, a potem do tej samej apteki się idzie receptę zrealizować
  • 3901 / 562 / 0
A ja grzebie na rympal albo zapierdzielam siaty xD oczywiscie jak nikt nie patrzy

Nieraz widzialem tez jak byly jeszcze stare kosze jak babcia w kolejce przedeną grzebala i wyciagala co jej potrzebne. Nie tylko cpuny maja takie ciągoty.

Wiekszosc lekow sie nie psuje szybko.

Ale z tym dogadaniem sie to moze nie glupie. Tylko trochę nie wiem jak mialbym zagadac. Bo to juz hardorowo cpunskie xD
  • 4603 / 2208 / 1
Musisz przełamać barierę klient/aptekarz. Potem to już kwestia inwestycji czasu i habemus dostęp do kosza;)
  • 1195 / 223 / 32
Wstydziłbym się w chuj.

Dziś byłem w dwóch słonecznych, w jednej pojemnik był, ale zasłonięty dużym koszem na śmieci.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 3901 / 562 / 0
Jak latalem za kodeiną to mialem kilka aptek, w ktorych normalnie rozmawialem z farmaceutkami, do tego stopnia, ze pytalem jak syn sobie radzi na studiach itd. %-D
Ale etap kindernarkotyków to przeszlosc i tak wejsc jak Janusz i nawijac o koszu to by chyba pomyslaly, ze jakis pierdolnięty %-D
Chcialbym zobaczyc mine farmaceutek :korposzczur: Siara okrutna
  • 1195 / 223 / 32
"Dzień dobry. Ten pojemnik... Tak tak.. Właśnie ten. Jakiś taki pełny. Wie pani, ja mogę go opróżnić. Jestem śmieciarzem pasjonatem".

xD
  • 349 / 102 / 0
Ja ostatnio same zolpidemy znajduje, a kiedyś to na bogato było, witaminy iv, oryginalny xanax i to dobrzej ważności, na opio nie trafiłem (pomijając tramal), ale kolega z tych anty narkotykowych jak znajdzie fenta, to tłucze te buteleczki i dopiero wtedy pakuje do kosza.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.