31 maja 2021KondiGanda pisze: CZy miał ktoś z Was okazję przewozić grzyby?:)
Jak niedługi czas przed lotem z WWA do kraju UE zrobiłem krechę fety to te maszyny mogą zacząć pikać? Nigdy wcześniej mi nie nie zdarzyło, latam biznesowo i nie zachowuje się dziwnie po.
Nie trudno sobie mi jednak wyobrazić, ze pies bez problemu wyczułby co było przed chwila w nosie.
Chodzi o kwestie wizerunkowa - jakaś dokładniejsza kontrola nie wchodzi w grę.
Będę miał przy sobie dokładnie nic, karta która coś kiedyś dzieliła ale była płukana po, nie zachowuje się jak idiota.
Teoretycznie wydaje mi się, że nawet jak będę miał na sobie jakąś mikro-drobinę lub gdzieś na śluzówce coś jeszcze będzie, a poza tym będę czysty jak łza nie powinno być z tego żadnych konsekwencji
Ale z oczywistych względów wolałbym uniknąć wizyty w jakimś prywatnym pomieszczeniu.
30 kwietnia 2021saraj pisze: Nootropy (noopept) są legalne, ale czy przewoził ktoś je w samolocie i nie było z tym problemów?
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Ty, natomiast na pewno nie zdążysz na samolot, a i pewnie posiedzisz chwilę w zamkniętym pokoju w oczekiwaniu na funkcjonariusza policji, pod strażą ochrony lotniska.
Pisałem kiedyś jak przewoziłem fentanyl i oxy legalnie na lotnisku. Ciekawa historia. Nie pamiętam już w jakim temacie. Może nawet w tym?
Ale w obu tych przypadkach nie było tam żadnych dragów w rzeczywistości? Rozwiniesz to?
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Także wiesz. Masz pewność, że proch jest czysty? A może dodają coś na lepsze samopoczucie?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.