26 maja 2021Arabella841 pisze: I jak, próbowałeś już z tego korzystać?
Teleplatforma Pierwszego Kontaktu - czynna od poniedziałku do piątku, w godzinach od 18:00 do 8:00 następnego dnia,
w soboty i niedziele oraz inne dni ustawowo wolne od pracy, całodobowo
26 maja 2021AbsintionOpium pisze: Rodzinny ( w zasadzie 2 z mojej przychodni ) da mi oxy bo mam wpis w papierach a nawet ich nie chciał zobaczyć
Lekarz plb mnie zaskoczył bo z tramalu zrobił przejście na fenta 25 I oxy 20mg.
Jak dzwonię do plb tylko po recke to piguła daje kod bez marudzenia ( 3 paczka 10 w tym miesiącu, pierwszy miesiąc na oxy)
Ortopeda co najwyżej da dorete, onkolog maksymalnie dał skudexe 75mg, z tym że do oporu ile chciałem
Co lekarz to inne podejście
Dzwonię i konkret mówię o przedłużeniu i mam
Żadnej wpadki, żadnego wpisu o podejrzenie ćpania
To funkcjonuje tak samo jak pomoc doraźna/wieczorowa, tylko że przez telefon. NFZ podpisze umowy z lekarzami, którzy pewnie będą wykonywali te usługi w ramach telepracy, z domu. To oznacza brak rejonizacji. Podczas e-wizyt, na które dzwoniłem, odbierali lekarze z różnych części Polski. Raz trafiłem na młodego faceta, który zapisał pregabalinę bez problemu, a innym razem odebrała jakaś wredna baba, co nie chciała dać antybiotyku, gdy byłem chory.
Tu przynajmniej jest szansa trafić na kogoś ogarniętego:
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.